ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Посрещане на копието на чудотворната Богородична икона - "Скоропослушница" в гр. Банско

02 юли 2019 00:40, Неврокопска митрополия
Посрещане на копието на чудотворната Богородична икона - "Скоропослушница" в гр. Банско

Днес от 17 часа пред катедралния храм "Св. Троица" в гр. Банско, бе посрещнато копието на иконата на Св. Богородица - Скоропослушница от Негово Високопреосвещенство Неврокопския митрополит Серафим и Негово Високопреосвещенство Западно- и Средноевропейския митрополит Антоний. След тържественото посрещане в храма бе отслужена и архиерейска вечерня, в която участие взеха и архим. Пахомий, ректор на Софийската духовна семинария, архимандрит Василий, протосингел на Софийска св. митрополия, монаси от Дивотинския манастир и духовници от Неврокопска епархия.

До късните часове на деня десетки православни християни се покланяха на иконата на Майката Божия. Утре ще бъде отслужена архиерейска св. литургия с начало 8:30.

Иконата е копие на чудотворната иконата на св. Богородица „Скоропослушница“, изографисана и осветена в манастира „Дохиар“ на Света гора.

 

 

Снимки

Посрещане на копието на чудотворната Богородична икона - "Скоропослушница" в гр. БанскоПосрещане на копието на чудотворната Богородична икона - "Скоропослушница" в гр. Банско
« предишна новинаследваща новина »