ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Излезе от печат брой 17 на "Църковен вестник"

27 септември 2010 15:04, Българска Патриаршия
Брой 17/2010 на "Църковен вестник"

Около темата за душевните страсти е съсредоточен новоизлезлият бр. 17 на "Църковен вестник".

Темата бе застъпена в голяма част от докладите, изнесени по време на дванадесетото издание на Седмицата на православната книга във Варна, за провеждането на която можете да прочетете на стр. 3.

За непрекъснатата през вековете духовна традиция на аскетизма на Света Гора – Атон можете да научите повече от разговора на Алексей Стамболов с игумена на манастира "Ксиропотам" архим. Йосиф - на стр. 4.

Как да постигаме и запазваме душевния си мир въпреки страстите на света и собствените ни страсти? В статията „Блажени миротворците” Александра Карамихалевa е потърсила отговор на този въпрос в творенията на св. Никодим Светогорец – стр. 5.

На тютюнопушенето като грях и пагубното му влияние върху физическото здраве и върху душата е посветил статията си йеромонах Калист. Какво ни причинява тази страст и как да се борим с нея четете на стр. 7.

За нашумелия филм „Агора” и отново повдигнатия казус „Ипатия” – умело използван по различни начини за антихристиянска пропаганда - е едноименната статия на Димитър Хаджитодоров - стр. 6.

2010/2011 бе обявена за Година на Армения в България. Със статията „Армения – първата християнска държава” на Антоанета Ангелова започваме представяне на християнска Армения с нейните православни светини и своеобразна култура и история – стр. 1-8.

Вестникът се разпространява в православните храмове и в църковните магазини, както и чрез абонамент.

Цена на един брой - 70 ст.

Цена за годишен абонамент - 25 лв.

Абонирането се извършва на адреса на издателството: София 1000; ул. "Оборище" № 4; Синодално издателство; МОЛ Танка Тончева Христова, или на e-mail: sinizdat@gmail.com с точно упоменаване на адреса на получателя. Средствата се превеждат по пощата или на банкова сметка: УниКредит Булбанк - София; IBAN BG97UNCR96601018147018; BIC код: UNCRBGSF

 

 

« предишна новинаследваща новина »