ЛЕСТВИЦА

За старостта

За старостта

Църковен вестник
Електронното “домашно огнище”

Електронното “домашно огнище”

Александра Карамихалева
С расо в глобализирания град

С расо в глобализирания град

Свещ. Ангел ВЕЛИЧКОВ
Клеветата

Клеветата

Мартин Николов
Иконите на Божията Майка

Иконите на Божията Майка

Митр. Антоний СУРОЖКИ
 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Новото ръководство на Богословския факултет при СУ „Св. Климент Охридски“ се срещна с Негово Светейшество Българския патриарх Неофит

04 юли 2019 15:34, Софийска митрополия
Новото ръководство на Богословския факултет при СУ „Св. Климент Охридски“ се срещна с Негово Светейшество Българския патриарх Неофит

На 4 юли в сградата на Софийска света митрополия Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит се срещна с новото ръководство на Богословския факултет при Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Новото ръководство, в лицето на доц. д-р Ивайло Найденов, декан на Богословския факултет, доц. д-р Екатерина Дамянова, зам.-декан по учебна дейност – ОКС „бакалавър“ и Комисия по качество, доц. д-р Павел Павлов, зам.-декан по учебна дейност – ОКС „магистър“, докторанти и СДК, доц. д-р Андриан Александров, зам.-декан по Международна, научноизследователска и проектна дейност и проф. Александър Омарчевски, доскорошен декан на БФ, се представиха официално на Негово Светейшество, след встъпването си в длъжност, и поискаха неговото благословение за успешна, ползотворна и изпълнена с всяко благо дейност и работа, която да бъде преди всичко за слава на Бога и достойното развитие и преуспяване на Българската православна църква.

Новият ръководен орган на БФ заяви пред Негово Светейшество желанието си за още по-тесни връзки и сътрудничество с БПЦ-БП. Бяха споделени различни идеи, чрез които това да се случи.

Бяха представени пред Българския патриарх въпроси свързани с ремонта и реконструкцията на сградата на БФ, проблеми касаещи кадровата политика на институцията, развитието на факултета в бъдеще, възможности за реализирането на богословите в сферата на държавната образователна система, утвърждаването на предмета „Религия“ като задължителен проект в българското училище. Бяха споделени мисли по отношение на съставянето на учебни помагала за нуждите на българския ученик, както и различни предложения за ангажирането на повече духовници в структурите на БФ и участието на преподаватели и студенти в църковния живот на българските епархии.

На срещата бе споменато, че новото ръководство на висшето богословско учебно заведение ще организира провеждането на 100-годишнината от създаването на БФ, която ще бъде тържествено отбелязана през 2023 г.

Негово Светейшество благослови новия декан и неговия екип и им пожела много здраве, радост и сили, с които да постигат своите добри цели, намерения и идеи в полза на Богословския факултет, за благото на богословската мисъл, както и за утвърждаването в Православната вяра на студентите, които посвещават своя живот на Богопознание, вяра, надежда и любов.

Към края на срещата, гостите подариха на Негово Светейшество нови книги - издания свързани с бележити личности от българската книжовна и национална история.

От своя страна Негово Светейшество също направи скромен подарък, за благословение и спомен от проведената среща.

ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК - https://flic.kr/s/aHsmEMc3b8

 

 

« предишна новинаследваща новина »