ЛЕСТВИЦА

За старостта

За старостта

Църковен вестник
Електронното “домашно огнище”

Електронното “домашно огнище”

Александра Карамихалева
С расо в глобализирания град

С расо в глобализирания град

Свещ. Ангел ВЕЛИЧКОВ
Клеветата

Клеветата

Мартин Николов
Иконите на Божията Майка

Иконите на Божията Майка

Митр. Антоний СУРОЖКИ
 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Излезе от печат брой 13 на „Църковен вестник”

08 юли 2019 11:15, Българска Патриаршия
Излезе от печат брой 13 на „Църковен вестник”

От печат излезе брой 13 на официоза на Българската православна църква - "Църковен вестник". В този брой ще може да прочетете доклада на Негово Високопреосвещенство Русенския митрополит Наум за българския модел за изграждане на християнска държава в доклада му "Държава и Църква от Ранното средновековие до днес", поместен на страница 1 и 4.

Подробно ще може да се запознаете и с голямата 550-годишнина от пренасянето на светите и чедотворни мощи на св. Йоан Рилски от Търново в Рилския манастир на стр. 2 и 3. В Рубриката история пък ще се задълбочите повече в духовния облик на руските свещеници емигранти, служили в Пловдивска епархия след 1922 г. Един исторически очерк направен от иконом Емил Паралингов, поместен на стр. 1 и 6.

В рубриката пастирско слово пък ще може да прочетете текста на прот. Ясен Шинев - "Обувките на светците", продължаваме и поредицата "Атонски дневник", поместена на 7 и 8 стр.

"Църковен вестник" се разпространява в православните храмове и в църковните магазини, както и чрез абонамент.

Цена на един брой - 0,70 лв.

За ваши въпроси, коментари и предложения за теми, може да се обърнете на следните адреси: София 1000; ул. "Оборище" №4; Синодално издателство; e-mail: sinizdat@gmail.com

 

 

« предишна новинаследваща новина »