ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Излезе от печат брой 13 на „Църковен вестник”

08 юли 2019 11:15, Българска Патриаршия
Излезе от печат брой 13 на „Църковен вестник”

От печат излезе брой 13 на официоза на Българската православна църква - "Църковен вестник". В този брой ще може да прочетете доклада на Негово Високопреосвещенство Русенския митрополит Наум за българския модел за изграждане на християнска държава в доклада му "Държава и Църква от Ранното средновековие до днес", поместен на страница 1 и 4.

Подробно ще може да се запознаете и с голямата 550-годишнина от пренасянето на светите и чедотворни мощи на св. Йоан Рилски от Търново в Рилския манастир на стр. 2 и 3. В Рубриката история пък ще се задълбочите повече в духовния облик на руските свещеници емигранти, служили в Пловдивска епархия след 1922 г. Един исторически очерк направен от иконом Емил Паралингов, поместен на стр. 1 и 6.

В рубриката пастирско слово пък ще може да прочетете текста на прот. Ясен Шинев - "Обувките на светците", продължаваме и поредицата "Атонски дневник", поместена на 7 и 8 стр.

"Църковен вестник" се разпространява в православните храмове и в църковните магазини, както и чрез абонамент.

Цена на един брой - 0,70 лв.

За ваши въпроси, коментари и предложения за теми, може да се обърнете на следните адреси: София 1000; ул. "Оборище" №4; Синодално издателство; e-mail: sinizdat@gmail.com

 

 

« предишна новинаследваща новина »