ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Работна среща на представители на православни центрове за проучване на нови религиозни движения и гибелни култове

18 юли 2019 11:51, Неврокопска митрополия
Работна среща на представители на православни центрове за проучване на нови религиозни движения и гибелни култове

На 15 и 16 юли 2019 г. в София се проведе неофициална работна среща във връзка с организационни въпроси на междуправославната мрежа от инициативи за проучване на гибелните култове и тоталитарните ереси и секти. Основен предмет на срещата бе завършването и отпечатването на сборника от материали от ежегодните междуправославни конференции, проведени през изминалите десет години. Неврокопска епархия на Българската православна църква - Българска патриаршия е била домакин на този международен форум четири пъти до сега. Обсъдени бяха идеи за по-нататъшната работа на това православно движение, за да може предпазването от сектантското влияние да има по-широко практическо приложение в духовно-пастирските грижи на православната църква. Участници в срещата бяха Карпасийския епископ Христофор от Кипърската православна църква, митрополитите Неврокопски Серафим и Врачански Григорий от Българската православна църква, проф. Александър Дворкин от Москва и проф. Иван Димитров от София.

На 16-ти юли след обяд Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит прие участниците в срещата, за да даде своето архипастирско благословение и да бъде запознат с хода на работата на междуправославната мрежа по въпросите на сектите. Такива работни срещи се провеждат няколкократно всяка година, тъй като организацията на международните конференции предполага решаването на много текущи въпроси и винаги, когато те са се провеждали в България е оказвано лично внимание от страна на Негово Светейшество Българския патриарх Неофит.

Със съжаление ще отбележим, че информациите за това събитие, разпространявани от различни интернет страници, съдържат до голяма степен неправилно интерпретиране на фактите и имат подвеждащ характер.

© Неврокопска св. митрополия

 

 

« предишна новинаследваща новина »