ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Молебни канони на Пресвета Богородица в град Пловдив

03 август 2019 16:01, Пловдивска митрополия
Молебни канони на Пресвета Богородица в град Пловдив

На 1 август Православната църква отбелязва началото на Богородичния пост, през който с пост и молитва просим закрилата на Божията Майка, за да посрещнем празниците Преображение Господне и блаженото Й Успение. В първите два дни на поста, Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай възглави вечерните богослужения с молебения канон към Пресвета Богородица, като на 1 август бе отслужен в катедралния храм "Успение Богородично" пред копието на Божигробската богородична икона и на 2 август в митрополитския храм „Св. Марина“ пред копието на чудотворната икона на Св. Богородица „Всецарица“ в град Пловдив.

С владиката съслужиха, Знеполският епископ Арсений, ставр. ик. Тодор Хаджиев - протосингел на св. митрополия, ставр. ик. Добромир Костов, ректор на ПДСиА „Свв. Кирил и Методий“, ик. Деян Стоенчев - духовен надзорник, йеромонах Максим, свещеници от града и митрополитските протодякон Илиян Александров и дякон Ангел Ангелов.

Песнопенията бяха изпълнени антифонно от Негово Високопреосвещенство, духовниците и митрополитския хор "Св. ап. Ерм" с диригент протопсалт Георги Радев.

В края на богослуженията владиката припомни на всички за живота на Богоматер, като призова да подражаваме на вярата и добродетелите Й.

Снимки: http://plovdivskamitropolia.bg/galery/category/1920-01-08-2019.html

http://plovdivskamitropolia.bg/galery/category/1921-02-08-2019.html

 

 

Снимки

Молебни канони на Пресвета Богородица в град ПловдивМолебни канони на Пресвета Богородица в град ПловдивМолебни канони на Пресвета Богородица в град ПловдивМолебни канони на Пресвета Богородица в град ПловдивМолебни канони на Пресвета Богородица в град ПловдивМолебни канони на Пресвета Богородица в град ПловдивМолебни канони на Пресвета Богородица в град ПловдивМолебни канони на Пресвета Богородица в град ПловдивМолебни канони на Пресвета Богородица в град Пловдив
« предишна новинаследваща новина »