ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

100 години съхранена вяра, традиция и култура

01 октомври 2010 10:43, Митрополия на САЩ, Канада и Австралия
100 години съхранена вяра, традиция и култура

Докато клирът и миряните на БПЦ-БП с литийно шествие в София - града на мъдростта изрично заявиха какво трябва да бъде образованието на българските деца занапред, ние, свещенослужителите и православното изпълнение в Торонто, велелепно отбелязахме 100-годишнината на първата и най-стара българска православна църква "Св. Кирил и Методий" в Канада, основана през 1910 година.

1910 - 2010. Сто години похвална духовна, църковна, културна, възпитателна и патриотична дейност. Сто години в търсене и намиране на утеха и спасение в Бога на прекрасния ни народ. Сто години на надежда и поддържане на повика "напред и нагоре", да градим и да растем.

Такъв бе и духът на празненството: възхвала на миналото като наша придобивка; одобряване на настоящето като наша отговорност и жива представа за бъдещето като наше предизвикателство.

Молитвата ни бе - по застъпничеството на небесните ни патрони - светите братя Кирил и Методий, Господ да бъде с нас и занапред.

 

 

Снимки

100 години съхранена вяра, традиция и култура100 години съхранена вяра, традиция и култура100 години съхранена вяра, традиция и култура100 години съхранена вяра, традиция и култура100 години съхранена вяра, традиция и култура100 години съхранена вяра, традиция и култура100 години съхранена вяра, традиция и култура100 години съхранена вяра, традиция и култура100 години съхранена вяра, традиция и култура100 години съхранена вяра, традиция и култура100 години съхранена вяра, традиция и култура
« предишна новинаследваща новина »