ЛЕСТВИЦА

За старостта

За старостта

Църковен вестник
Електронното “домашно огнище”

Електронното “домашно огнище”

Александра Карамихалева
С расо в глобализирания град

С расо в глобализирания град

Свещ. Ангел ВЕЛИЧКОВ
Клеветата

Клеветата

Мартин Николов
Иконите на Божията Майка

Иконите на Божията Майка

Митр. Антоний СУРОЖКИ
 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Пловдивският митрополит Николай ще извърши богослужение в чест на Света Богородица в средновековната базилика „Червената църква“.

09 август 2019 12:00, Пловдивска митрополия
Средновековна базилика „Червената църква“

Тази неделя, 11 август, от 18:30 часа, в „Червената църква“ - „Св. Богородица“, гр. Перущица, Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай ще отслужи вечерното богослужение с Молебен канон към Пресвета Богородица.

Според църковния устав, по време на Богородичния пост, от 1 -14 август, всяка вечер в храмовете се отслужва молебно последование, в което се изпросва молитвеното застъпничество и закрила на Света Богородица. Богослужението ще се извърши под открито небе в една от най-емблематичните ранносредновековни базилики от V век, носеща името на Божията Майка, пред чудотворната икона на св. Богородица - „Златна ябълка“. Богослужението се осъществява с любезното съдействие на историческия музей в гр. Перущица.

До църквата се стига по пешеходна алея, в ляво от главния път (в посока град Перущица). Има маркировъчна табела при отбивката от асфалтирания път към църквата.

« предишна новинаследваща новина »