ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Молебен канон на Св. Богородица в Бачковската обител

13 август 2019 13:40, Бачковска света обител
МОЛЕБЕН КАНОН НА СВЕТА БОГОРОДИЦА В БАЧКОВСКАТА ОБИТЕЛ

На 10.08.2019г. вечерта, пред благоукрасената Бачковска чудотворна икона, от Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай в съслужение с преосвещените епископи Велички Сионий, игумен на Бачковския и Троянски манастири, Знеполски Арсений и Константинийски Яков, манастирските братя, много клирици от богохранимата Пловдивска митрополия и с молитвената съпричасност на изпълнилия съборния храм на манастира православен народ, бе прочетен молебният канон на Пресветата майка Христова и застъпница за човека. Богослужението премина под благочинното духовно ръководство на митрополит Николай, вещо направляващ песнопенията на предстоящите пред иконата на света Богородица архиереи и свещенослужители и хора на десния клир на храма.

В словото си след богослужбата, Негово Високопреосвещенство напомни на вярващите завета сключен от тях с Господ Иисус Христос в тайнството на светото кръщение, душеспасителното следване на заповедите Христови под майчинската грижа и небесно застъпничество на Пресвета Богородица, приела да бъде майка и покровителка на целия православен народ. И както детето, винаги търси майка си в трудни моменти, така и християните винаги могат да разчитат и следва да се обръщат към Благословената между жените, която е „силна и могъща и има грижата за живота” по думите на химнописеца и св. епископ Козма Маюмски.

В отговор, дядо Сионий, игумен на обителта, благодари на Негово Високопреосвещенство за готовността, с която е приел поканата и удостоил посветения на Св. Богородиц манастир с архипастирско си присъствие и служение на добрия пастир, приел Христовата заръка да води пасомите Божий по стъпките на Спасителя.

 

 

Снимки

МОЛЕБЕН КАНОН НА СВЕТА БОГОРОДИЦА В БАЧКОВСКАТА ОБИТЕЛМОЛЕБЕН КАНОН НА СВЕТА БОГОРОДИЦА В БАЧКОВСКАТА ОБИТЕЛМОЛЕБЕН КАНОН НА СВЕТА БОГОРОДИЦА В БАЧКОВСКАТА ОБИТЕЛМОЛЕБЕН КАНОН НА СВЕТА БОГОРОДИЦА В БАЧКОВСКАТА ОБИТЕЛМОЛЕБЕН КАНОН НА СВЕТА БОГОРОДИЦА В БАЧКОВСКАТА ОБИТЕЛМОЛЕБЕН КАНОН НА СВЕТА БОГОРОДИЦА В БАЧКОВСКАТА ОБИТЕЛМОЛЕБЕН КАНОН НА СВЕТА БОГОРОДИЦА В БАЧКОВСКАТА ОБИТЕЛМОЛЕБЕН КАНОН НА СВЕТА БОГОРОДИЦА В БАЧКОВСКАТА ОБИТЕЛМОЛЕБЕН КАНОН НА СВЕТА БОГОРОДИЦА В БАЧКОВСКАТА ОБИТЕЛМОЛЕБЕН КАНОН НА СВЕТА БОГОРОДИЦА В БАЧКОВСКАТА ОБИТЕЛМОЛЕБЕН КАНОН НА СВЕТА БОГОРОДИЦА В БАЧКОВСКАТА ОБИТЕЛМОЛЕБЕН КАНОН НА СВЕТА БОГОРОДИЦА В БАЧКОВСКАТА ОБИТЕЛМОЛЕБЕН КАНОН НА СВЕТА БОГОРОДИЦА В БАЧКОВСКАТА ОБИТЕЛМОЛЕБЕН КАНОН НА СВЕТА БОГОРОДИЦА В БАЧКОВСКАТА ОБИТЕЛМОЛЕБЕН КАНОН НА СВЕТА БОГОРОДИЦА В БАЧКОВСКАТА ОБИТЕЛМОЛЕБЕН КАНОН НА СВЕТА БОГОРОДИЦА В БАЧКОВСКАТА ОБИТЕЛМОЛЕБЕН КАНОН НА СВЕТА БОГОРОДИЦА В БАЧКОВСКАТА ОБИТЕЛМОЛЕБЕН КАНОН НА СВЕТА БОГОРОДИЦА В БАЧКОВСКАТА ОБИТЕЛМОЛЕБЕН КАНОН НА СВЕТА БОГОРОДИЦА В БАЧКОВСКАТА ОБИТЕЛМОЛЕБЕН КАНОН НА СВЕТА БОГОРОДИЦА В БАЧКОВСКАТА ОБИТЕЛМОЛЕБЕН КАНОН НА СВЕТА БОГОРОДИЦА В БАЧКОВСКАТА ОБИТЕЛМОЛЕБЕН КАНОН НА СВЕТА БОГОРОДИЦА В БАЧКОВСКАТА ОБИТЕЛ
« предишна новинаследваща новина »