ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Празнична вечерня с Молебен канон на Пресвета Богородица в Сопот

14 август 2019 12:25, Пловдивска митрополия
Празнична вечерня с Молебен канон на Пресвета Богородица в Сопот

На 12 август, с благословението на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай, Знеполският епископ Арсений - викарий на митрополита, отслужи вечерното богослужение с Молебен канон към Пресвета Богородица във възрожденския храм "Свв. апостоли Петър и Павел" в град Сопот.

С епископа съслужиха: ставр. ик. Тодор Хаджиев - протосингел при Пловдивска митрополия, ставр. ик. Добромир Костов - епархийски духовен надзорник и ректор на ПДС и ПДА, свещеноиконом Марко Марков - архиерейски наместник на Карловска духовна околия, свещеноиконом Деян Стоенчев - духовен надзорник и митрополитските протодякон Илиян Александров и дякон Ангел Ангелов.

Пред чудотворния образ на Божията Майка - "Златна ябълка", Преосвещеният епископ заедно с духовниците и митрополитския хор "Св. ап. Ерм" изпълниха антифонно песнопенията от Молебния канон.

На празничната богослужба сред христолюбивите граждани беше и кметът на община Сопот Деян Дойнов, както и представителят на христолюбивото войнство бриг. ген. Деян Дешков.

В края на вечерното богослужение епископ Арсений се обърна със слово описващо живота, нрава и благодеянията на Пресвета Богородица, за да може всеки да подражава достойно на нейния пример на незлобливост, кротост и чистота.

Негово Преосвещенство преподаде на събралия се народ благослова на архипастиря на Пловдивска епархия митрополит Николай.

Снимки: http://plovdivskamitropolia.bg/galery/category/1939-12-08-2019.html

 

 

Снимки

Празнична вечерня с Молебен канон на Пресвета Богородица в СопотПразнична вечерня с Молебен канон на Пресвета Богородица в СопотПразнична вечерня с Молебен канон на Пресвета Богородица в СопотПразнична вечерня с Молебен канон на Пресвета Богородица в СопотПразнична вечерня с Молебен канон на Пресвета Богородица в СопотПразнична вечерня с Молебен канон на Пресвета Богородица в СопотПразнична вечерня с Молебен канон на Пресвета Богородица в СопотПразнична вечерня с Молебен канон на Пресвета Богородица в СопотПразнична вечерня с Молебен канон на Пресвета Богородица в Сопот
« предишна новинаследваща новина »