ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

УСПЕНИЕ НА ПРЕСВЕТА БОГОРОДИЦА В ПОСВЕТЕНАТА И́ БАЧКОВСКА ОБИТЕЛ

15 август 2019 11:00, Бачковска света обител
УСПЕНИЕ НА ПРЕСВЕТА БОГОРОДИЦА В ПОСВЕТЕНАТА И́ БАЧКОВСКА ОБИТЕЛ

Вече повече от деветстотин години, Бачковският манастир събира вярващия народ в деня на Успението на светата майка Господня, на завръщането и́ в небесните селения, при Спасителя, съсъд за който тя прие да бъде и чийто кръстни мъки съпреживя в подножието на Кръста на жертвата. На това нейно завръщане е посветена и Бачковската И́ света обител!

Още от навечерието на празника, манастирът се изпълни с православен народ за светата вечерня и опелото на св.Богородица, а на самият празник, 15.08, от зори дворът прелива от вярващи, дошли да изразят почитта си към небесната наша застъпница и поклонят на Чудотворната и́ Бачковска икона, избрана, по нейните думи, да бъде утешителка и посредник чудодеен за всеки пристъпил към нея със сърдечно посвещение към първообраза!

Богослуженията от богородичния цикъл преминаха с архипастирското духовно ръководство на Негово преосвещенство Месемврийски епископ Яков, пребиваващ в манастира, и в съслужение с високопреподобните архимандрити, братя на светата обител, Пахомий и Григорий и с молитвеното съучастие на монасите на обителта и вярващия народ. Храмът бе огласян от ангелогласния гостуващ църковен хор с ръководител протопсалт д-р на богословието г-н Андрей Касабов.

В края на св. Литургия, изпълнилото благодатния богородичен пост множество православни християни, се причестиха със светите дарове Христови!

Текст и снимки: Стамен Пепелишев

 

 

Снимки

УСПЕНИЕ НА ПРЕСВЕТА БОГОРОДИЦА В ПОСВЕТЕНАТА И́ БАЧКОВСКА ОБИТЕЛУСПЕНИЕ НА ПРЕСВЕТА БОГОРОДИЦА В ПОСВЕТЕНАТА И́ БАЧКОВСКА ОБИТЕЛУСПЕНИЕ НА ПРЕСВЕТА БОГОРОДИЦА В ПОСВЕТЕНАТА И́ БАЧКОВСКА ОБИТЕЛУСПЕНИЕ НА ПРЕСВЕТА БОГОРОДИЦА В ПОСВЕТЕНАТА И́ БАЧКОВСКА ОБИТЕЛУСПЕНИЕ НА ПРЕСВЕТА БОГОРОДИЦА В ПОСВЕТЕНАТА И́ БАЧКОВСКА ОБИТЕЛУСПЕНИЕ НА ПРЕСВЕТА БОГОРОДИЦА В ПОСВЕТЕНАТА И́ БАЧКОВСКА ОБИТЕЛУСПЕНИЕ НА ПРЕСВЕТА БОГОРОДИЦА В ПОСВЕТЕНАТА И́ БАЧКОВСКА ОБИТЕЛУСПЕНИЕ НА ПРЕСВЕТА БОГОРОДИЦА В ПОСВЕТЕНАТА И́ БАЧКОВСКА ОБИТЕЛУСПЕНИЕ НА ПРЕСВЕТА БОГОРОДИЦА В ПОСВЕТЕНАТА И́ БАЧКОВСКА ОБИТЕЛУСПЕНИЕ НА ПРЕСВЕТА БОГОРОДИЦА В ПОСВЕТЕНАТА И́ БАЧКОВСКА ОБИТЕЛУСПЕНИЕ НА ПРЕСВЕТА БОГОРОДИЦА В ПОСВЕТЕНАТА И́ БАЧКОВСКА ОБИТЕЛУСПЕНИЕ НА ПРЕСВЕТА БОГОРОДИЦА В ПОСВЕТЕНАТА И́ БАЧКОВСКА ОБИТЕЛУСПЕНИЕ НА ПРЕСВЕТА БОГОРОДИЦА В ПОСВЕТЕНАТА И́ БАЧКОВСКА ОБИТЕЛУСПЕНИЕ НА ПРЕСВЕТА БОГОРОДИЦА В ПОСВЕТЕНАТА И́ БАЧКОВСКА ОБИТЕЛУСПЕНИЕ НА ПРЕСВЕТА БОГОРОДИЦА В ПОСВЕТЕНАТА И́ БАЧКОВСКА ОБИТЕЛУСПЕНИЕ НА ПРЕСВЕТА БОГОРОДИЦА В ПОСВЕТЕНАТА И́ БАЧКОВСКА ОБИТЕЛ
« предишна новинаследваща новина »