ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Архиерейско богослужение в катедрален храм "Успение Богородично" в Пловдив

16 август 2019 10:57, Пловдивска митрополия
Архиерейско богослужение в катедрален храм "Успение Богородично" в Пловдив

На 15 август, когато светата Православна Църква празнува Успението на Пресвета Богородица, Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай възглави архиерейската света Литургия в катедралния храм „Успение Богородично” в град Пловдив.

В съслужение с митрополита бяха: Знеполският епископ Арсений, викарий на митрополита, ставрофорен свещеноиконом Тодор Хаджиев - протосингел при Пловдивска митрополия и председател на катедралния храм “Успение Богородично“, ставрофорен свещеноиконом Добромир Костов, ректор на ПДСиА “Свв. Кирил и Методий”, свещеноиконом Деян Стоенчев - духовен надзорник при митрополията, йеромонах Максим и митрополитските протодякон Илиян Александров и дякон Ангел Ангелов.

Песнопенията изпълни митрополитският хор "Св. ап. Ерм" с диригент протопсалт Георги Радев.

Христолюбиви граждани изпълниха храма, за да отдадат почит и да се помолят на Божията Майка, да измолят за себе си и за близките си Нейната помощ и закрила.

Всички заедно, с едно сърце и едни уста изповядаха Символа на вярата и Господнята молитва "Отче наш".

Много от присъстващите, които са се готвили подобаващо, пристъпиха към Светите Христови Тайни.

На светата Литургия присъстваха председателят на Общинския съвет Савина Петкова, кметът на район "Тракия" Костадин Димитров и архонта на Пловдивска св. митрополия Петър Манджуков.

В края на богослужението митрополит Николай се обърна с архипастирско слово, в което говори за Успението на Пресветата Богородица.

Духовното тържество завърши с многолетствие провъзгласено от протодякон Илиян Александров.

Снимки: http://plovdivskamitropolia.bg/galery/category/1944-15-08-2019.html

 

 

Снимки

Архиерейско богослужение в катедрален храм "Успение Богородично" в ПловдивАрхиерейско богослужение в катедрален храм "Успение Богородично" в ПловдивАрхиерейско богослужение в катедрален храм "Успение Богородично" в ПловдивАрхиерейско богослужение в катедрален храм "Успение Богородично" в ПловдивАрхиерейско богослужение в катедрален храм "Успение Богородично" в ПловдивАрхиерейско богослужение в катедрален храм "Успение Богородично" в ПловдивАрхиерейско богослужение в катедрален храм "Успение Богородично" в ПловдивАрхиерейско богослужение в катедрален храм "Успение Богородично" в ПловдивАрхиерейско богослужение в катедрален храм "Успение Богородично" в Пловдив
« предишна новинаследваща новина »