ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Архиерейска св. литургия по повод празника Успение на св. Йоан Рилски

18 август 2019 12:32, СДС
Архиерейска св. литургия по повод празника Успение на св. Йоан Рилски

В неделния ден, когато Българската православна църква отбелязва празника Успение на св. Йоан Рилски чудотворец, с благословението на Светейшия патриарх Неофит Негово Преосвещенство Мелнишки епископ Герасим, гл. секретар на Св. Синод възглави празничната св. литургия в Софийската духовна семинария "Св. Йоан Рилски".

С епископ Герасим съслужиха архим. Пахомий, ректор на духовното школо, йером. Мелетий, протойерей Лазар Георгиев, свещ. Козма Поповски и дякон Слави Спасов.

По време на Тайнството Евхаристия десетки православни християни се причастиха с Тялото и Кръвта Христови, а в края на богослужбата епископ Герасим преподаде архипастирското благословение на Негово Светейшество патриарх Неофит и каза: "Преподобният Йоан Рилски е символ и непосрамваща надежда на всеки, който се уповава на него. Радваме се, че и тук в столичния град имаме частица от неговите св. мощи и можем да дойдем да се помолим и да послужим в дните, които се определени за честване на неговата памет". Архим. Пахомий благодари за благословението на Светейшия патриарх, както и за това, че епископ Герасим е възглавил богослужението.

По традиция в двора на храма десетките богомолци получиха и постен корбан за благословение, който всяка година се раздава в чест на празника на преподобния наш отец Йоан.

Текст, снимки и видео: Ангел Карадаков

 

 

Снимки

Архиерейска св. литургия по повод празника Успение на св. Йоан Рилски Архиерейска св. литургия по повод празника Успение на св. Йоан Рилски Архиерейска св. литургия по повод празника Успение на св. Йоан Рилски Архиерейска св. литургия по повод празника Успение на св. Йоан Рилски Архиерейска св. литургия по повод празника Успение на св. Йоан Рилски Архиерейска св. литургия по повод празника Успение на св. Йоан Рилски Архиерейска св. литургия по повод празника Успение на св. Йоан Рилски Архиерейска св. литургия по повод празника Успение на св. Йоан Рилски Архиерейска св. литургия по повод празника Успение на св. Йоан Рилски Архиерейска св. литургия по повод празника Успение на св. Йоан Рилски Архиерейска св. литургия по повод празника Успение на св. Йоан Рилски Архиерейска св. литургия по повод празника Успение на св. Йоан Рилски Архиерейска св. литургия по повод празника Успение на св. Йоан Рилски Архиерейска св. литургия по повод празника Успение на св. Йоан Рилски Архиерейска св. литургия по повод празника Успение на св. Йоан Рилски Архиерейска св. литургия по повод празника Успение на св. Йоан Рилски Архиерейска св. литургия по повод празника Успение на св. Йоан Рилски Архиерейска св. литургия по повод празника Успение на св. Йоан Рилски Архиерейска св. литургия по повод празника Успение на св. Йоан Рилски Архиерейска св. литургия по повод празника Успение на св. Йоан Рилски Архиерейска св. литургия по повод празника Успение на св. Йоан Рилски Архиерейска св. литургия по повод празника Успение на св. Йоан Рилски Архиерейска св. литургия по повод празника Успение на св. Йоан Рилски Архиерейска св. литургия по повод празника Успение на св. Йоан Рилски
« предишна новинаследваща новина »