ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Излезе от печат брой 15 на "Църковен вестник"

02 септември 2019 10:46, Българска Патриаршия
Излезе от печат брой 15 на "Църковен вестник"

Уважаеми читатели, от печат излезе новият петнадесети брой на официоза на Българската православна църква "Църковен вестник". Отговорен редактор на броя е Александра Карамихалева, а в него ще може да откриете любопитни и интересни неща, както от живота на Българската църква, така и от православната духовност и живота на християнина в света.

Специално място в броя е отделено за статията "Неврокопска епархия след политическите промени през 1944 г.", в която авторът Ангел Карадаков обръща особено внимание на започналите репресии срещу духовенството в югозападната епархия веднага след промените от септември 1944 г., както и първите реакции на Неврокопския митрополит Борис, който всячески се опитва да защити своите духовни чеда и пасоми. Статията ще бъде с продължение, а в сегашния брой може да я откриете на стр. 1, 7.

В памет на незабравимия протодякон Стефан Марков също е посветено особено място в брой 15. Текстът на Александра Карамихалева разкрива в дълбочина добрия характер, духовната ревност и несломим дух на човека отдал живота си в служение на Българската православна църква, който човек впрочем няма да бъде забравен. Текстът в негова памет може да прочетете на стр. 3.

За една десетгодишна инициатива, която събира от близо и далеч православни християни и заедно ги отправя към Рилската св. обител, ще ви разкажем на страниците на "Църковен вестник" в интервюто на Весела Игнатова с архим. Василий, протосингел на Софийска св. митрополия (стр. 4,5) и в текста на Пенка Христова (на стр. 6). В рубриката ни "Пастирско слово" пък сме поместили проповед на варненския свещеник Ясен Шинев, в която подробно говори за светостта, както и как самите ние да достигнем до Бога, посредством делата в живота си. Проповедта може да прочетете на стр. 6.

В брой 15 продължаваме и поредицата си разкази "Атонски дневник" от Джонатан Дън, който в продължение на много броеве ни води по дебрите на Св. Гора - Атон.

Това и още много любопитни неща, ще може да откриете в страниците на официоза на БПЦ-БП. Приятно четене.

За повече информация относно Синодално издателство, може да се информирате и на официалната ни страница във Facebook - https://www.facebook.com/Synodalpress/

"Църковен вестник" се разпространява в православните храмове и в църковните магазини, както и чрез абонамент.

Цена на един брой - 0,70 лв.

Абонирането се извършва на адреса на издателството: София 1000; ул. "Оборище" №4; Синодално издателство; МОЛ Танка Тончева Христова, или на e-mail: sinizdat@gmail.com с точно упоменаване на адреса на получателя. Средствата се превеждат по пощата или по банкова сметка: УниКредит Булбанк - София; IBAN BG97UNCR96601018147018; BIC код: UNCRBGSF

 

 

« предишна новинаследваща новина »