ЛЕСТВИЦА

За старостта

За старостта

Църковен вестник
Електронното “домашно огнище”

Електронното “домашно огнище”

Александра Карамихалева
С расо в глобализирания град

С расо в глобализирания град

Свещ. Ангел ВЕЛИЧКОВ
Клеветата

Клеветата

Мартин Николов
Иконите на Божията Майка

Иконите на Божията Майка

Митр. Антоний СУРОЖКИ
 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Излезе от печат брой 15 на "Църковен вестник"

02 септември 2019 10:46, Българска Патриаршия
Излезе от печат брой 15 на "Църковен вестник"

Уважаеми читатели, от печат излезе новият петнадесети брой на официоза на Българската православна църква "Църковен вестник". Отговорен редактор на броя е Александра Карамихалева, а в него ще може да откриете любопитни и интересни неща, както от живота на Българската църква, така и от православната духовност и живота на християнина в света.

Специално място в броя е отделено за статията "Неврокопска епархия след политическите промени през 1944 г.", в която авторът Ангел Карадаков обръща особено внимание на започналите репресии срещу духовенството в югозападната епархия веднага след промените от септември 1944 г., както и първите реакции на Неврокопския митрополит Борис, който всячески се опитва да защити своите духовни чеда и пасоми. Статията ще бъде с продължение, а в сегашния брой може да я откриете на стр. 1, 7.

В памет на незабравимия протодякон Стефан Марков също е посветено особено място в брой 15. Текстът на Александра Карамихалева разкрива в дълбочина добрия характер, духовната ревност и несломим дух на човека отдал живота си в служение на Българската православна църква, който човек впрочем няма да бъде забравен. Текстът в негова памет може да прочетете на стр. 3.

За една десетгодишна инициатива, която събира от близо и далеч православни християни и заедно ги отправя към Рилската св. обител, ще ви разкажем на страниците на "Църковен вестник" в интервюто на Весела Игнатова с архим. Василий, протосингел на Софийска св. митрополия (стр. 4,5) и в текста на Пенка Христова (на стр. 6). В рубриката ни "Пастирско слово" пък сме поместили проповед на варненския свещеник Ясен Шинев, в която подробно говори за светостта, както и как самите ние да достигнем до Бога, посредством делата в живота си. Проповедта може да прочетете на стр. 6.

В брой 15 продължаваме и поредицата си разкази "Атонски дневник" от Джонатан Дън, който в продължение на много броеве ни води по дебрите на Св. Гора - Атон.

Това и още много любопитни неща, ще може да откриете в страниците на официоза на БПЦ-БП. Приятно четене.

За повече информация относно Синодално издателство, може да се информирате и на официалната ни страница във Facebook - https://www.facebook.com/Synodalpress/

"Църковен вестник" се разпространява в православните храмове и в църковните магазини, както и чрез абонамент.

Цена на един брой - 0,70 лв.

Абонирането се извършва на адреса на издателството: София 1000; ул. "Оборище" №4; Синодално издателство; МОЛ Танка Тончева Христова, или на e-mail: sinizdat@gmail.com с точно упоменаване на адреса на получателя. Средствата се превеждат по пощата или по банкова сметка: УниКредит Булбанк - София; IBAN BG97UNCR96601018147018; BIC код: UNCRBGSF

 

 

« предишна новинаследваща новина »