ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Архиерейска св. литургия в Патрирашеската катедрала за Рождество на Пресвета Богородица

08 септември 2019 12:41, Българска Патриаршия
Архиерейска св. литургия в Патрирашеската катедрала за Рождество на Пресвета Богородица

Днес, когато Българската православна църква отбелязва Рождество на Майката Божия в ПКСХП "Св. Александър Невски", бе отслужена тържествена св. литургия от Негово Преосвещенство Мелнишкия епископ Герасим, гл. секретар на Св. Синод.

В съслужение с епископ Герасим бяха свещ. ик. Костадин Гаврилов, прот. Антоний Милушев и протодякон Александър Нешев. С проповед за смисъла и значението на големия богородичен празник се обърна към православните християни прот. Антони Милушев. Той говори и върху богослужебната прослава на Св. Богородица в днешния голям празник. Множество православни християни взеха Св. Причастие, а епископ Герасим раздаде нафората, като поздрави и всички с големия Богородичен празник.

Текст, снимки и видео: Ангел Карадаков

 

 

Снимки

Архиерейска св. литургия в Патрирашеската катедрала за Рождество на Пресвета Богородица Архиерейска св. литургия в Патрирашеската катедрала за Рождество на Пресвета Богородица Архиерейска св. литургия в Патрирашеската катедрала за Рождество на Пресвета Богородица Архиерейска св. литургия в Патрирашеската катедрала за Рождество на Пресвета Богородица Архиерейска св. литургия в Патрирашеската катедрала за Рождество на Пресвета Богородица Архиерейска св. литургия в Патрирашеската катедрала за Рождество на Пресвета БогородицаАрхиерейска св. литургия в Патрирашеската катедрала за Рождество на Пресвета БогородицаАрхиерейска св. литургия в Патрирашеската катедрала за Рождество на Пресвета БогородицаАрхиерейска св. литургия в Патрирашеската катедрала за Рождество на Пресвета БогородицаАрхиерейска св. литургия в Патрирашеската катедрала за Рождество на Пресвета БогородицаАрхиерейска св. литургия в Патрирашеската катедрала за Рождество на Пресвета БогородицаАрхиерейска св. литургия в Патрирашеската катедрала за Рождество на Пресвета БогородицаАрхиерейска св. литургия в Патрирашеската катедрала за Рождество на Пресвета БогородицаАрхиерейска св. литургия в Патрирашеската катедрала за Рождество на Пресвета БогородицаАрхиерейска св. литургия в Патрирашеската катедрала за Рождество на Пресвета БогородицаАрхиерейска св. литургия в Патрирашеската катедрала за Рождество на Пресвета БогородицаАрхиерейска св. литургия в Патрирашеската катедрала за Рождество на Пресвета БогородицаАрхиерейска св. литургия в Патрирашеската катедрала за Рождество на Пресвета БогородицаАрхиерейска св. литургия в Патрирашеската катедрала за Рождество на Пресвета БогородицаАрхиерейска св. литургия в Патрирашеската катедрала за Рождество на Пресвета БогородицаАрхиерейска св. литургия в Патрирашеската катедрала за Рождество на Пресвета БогородицаАрхиерейска св. литургия в Патрирашеската катедрала за Рождество на Пресвета БогородицаАрхиерейска св. литургия в Патрирашеската катедрала за Рождество на Пресвета БогородицаАрхиерейска св. литургия в Патрирашеската катедрала за Рождество на Пресвета Богородица
« предишна новинаследваща новина »