ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Начало на учебната година по вероучение в българската църковна община във Виена

06 октомври 2010 11:13, Митрополия на Западна и Средна Европа
Начало на учебната година по вероучение във Виена

Отиде си топлото слънчево лято, а с него и веселата, безгрижна ваканция. Отново е есен и отново учебната година почука на училищните врати. За тази учебна година Българската ни православна църковна община „Св. Иван Рилски” във Виена прие (до 03.10.2010 г.) в обятията си до този момент 18 ученици в групата по вероучение. От години, по вече утвърдена традиция, тя посвещава първата неделна света Литургия от месец октомври на всички ученици, студенти, специализанти, учители, професори и преподаватели, за да благослови Господ техните трудове и старания.

В своите уводни думи енорийският свещеник извести още веднаж за грандиозната проява на Българската Патриаршия (Националното литийно шествие, проведено в София на 24.09.2010 г.) и след като на миналата служба прочете Патриаршеското и синодално послание, извести и прочете обръщението на православните български родители относно належащата потребност от изучаване на вероучение в българските училища.

След светата Литургия децата от групата по вероучение се представиха с практическа проява. От предварително приготвените библейски мъдрости и цитати те си избраха по един любим цитат и го залепиха на различни плодове. Всеки прочете своя цитат и закачи плода на предварително изработеното библейско дърво. Така всички ние заедно си направихме дървото на библейските мъдрости и си пожелахме да ги спазваме и да се ръководим от тях през цялата учебна година.

Текст: Алексана Панайотова
Снимки: Миглена Делчева

 

 

Снимки

Начало на учебната година по вероучение във ВиенаНачало на учебната година по вероучение във ВиенаНачало на учебната година по вероучение във ВиенаНачало на учебната година по вероучение във ВиенаНачало на учебната година по вероучение във ВиенаНачало на учебната година по вероучение във ВиенаНачало на учебната година по вероучение във ВиенаНачало на учебната година по вероучение във Виена
« предишна новинаследваща новина »