ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Излезе от печат брой 16 на "Църковен вестник"

13 септември 2019 16:10, Българска Патриаршия
Излезе от печат брой 16 на "Църковен вестник"

Уважаеми читатели, излезе от печат брой шеснадесети на официоза на Българската православна църква "Църковен вестник". Отговорен редактор на броя е Александра Карамихалева, а актуалните събития, които са отразени в него са Тържественото честване в Пловдив на Празника на Съединението на България, Празника Рождество Богородично, както и освещавания и обновявания на храмове на БПЦ и ръкоположения на нови свещенослужители на Църквата. В броя публикуваме и материал за един от достойните свещенослужители на БПЦ ставр. ик. Кръстан Вукашинов, по повод неговата 85-годишнина.

Централно място в настоящия брой е отделено на „Църквата и медиите – съработничество във вярата за полза на обществото” с доклад по темата изнесен от Негово Високопреосвещенство Ловчанският митрополит Гавриил на семинара за журналисти организиран от Българската православна църква през юни 2019 г. в Троянския манастир. Докладът публикуваме под рубрика „Църква и общество” на стр. 4-5. Фолиото се допълва от „Колонката на редактора”, която този път ни напомня, че не делата, сами по себе си ни приобщава с Бога и целокупното Тяло Христово – земната и небесната Христова Църква, че не заради тях се спасяваме, а посредством тях.

На стр. 6 под рубриката „История”, можете да прочетете статията на Иво Стоянов,

завеждащ отдел „История на българските земи през ХV- ХІХ в.” РИМ – Разград, която ще ни върне в периода на националноосвободителните борби и борбата за църковно независимост с разказ за трагичната смърт на 24-годишния Атанас Попкръстев, от чието убийство се навършват 150 г.

В брой 16 на „Църковен вестник” продължаваме поклонническото си пътуване по Света Гора с Джонатан Дън и неговите "Атонски дневник", жив увлекателен разказ за монашеския живот на Атон през погледа на един православен англичанин. Неговото второ пътуване по манастирите на полуострова е под интригуващото заглавие „Времето като ковчег”. Стр. 8.

 

 

 

« предишна новинаследваща новина »