ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Детско списание „Камбанка” с нов брой

19 септември 2019 10:23, Варненска и Великопреслaвска митрополия
Kambanka septemvri

Излезе вторият - септемврийски брой на детското православното списание „Камбанка“, издание на храм св. Атанасий –Варна. В рубриката Жития на светиите е представено житието на св. Козма Зографски. Разказана е и историята с чудното яваване на Пресвета Богородица в Зографския манастир на Света гора. Поместени са много и поучителни разкази, както и такива с познавателна цел.

В Слово Христово е разгледан евангелският текст, който ни разказва за осъждането и ни призовава първом да виждаме собствените си грехове, а после да осъждаме другите хора. Специално място е отредено и за житието на св.Йоан Рилски чудотворец - великия небесен покровител на народа и страната ни. За подпомагане въцърковяването на младите християнчета има разяснения за това, какво е житийната икона, както и отец Дончо запознава с това, какво е петохлебието. Има четиво и за най-малките читатели, както и картинки за оцветяване.

Желаещите сами да приготвят ястия са поощрени с рецепта за постни мекички. Разнообразните разкази, приказки, текстовете с образователна цел са подбрани и поднесени с много обич за децата от всички възрасти, които ще ги четат и така ще получат подкрепа в грижата за възрастване в християнските добродетели.

 

 

« предишна новинаследваща новина »