ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Среща на членовете на Общинския съвет по наркотичните вещества в гр. Видин

07 октомври 2010 15:45, Видинска митрополия
 Крепостта Баба Вида в гр. Видин

На 7 октомври в заседателната зала на Община Видин се проведе третото за 2010 г. редовно заседание на Общинския съвет по наркотичните вещества (ОбСНВ)-Видин.

На срещата бяха обсъдени проекти на Програма за „Превенция и ограничаване на тютюнопушенето сред учениците” и План за действие по основните направления към Програмата. Бе обсъдена и информация за изготвянето на Годишен доклад-2010, както и Въпросник (изпратен от Националния съвет по наркотичните вещества) за състоянието и оценка на нуждите от лечение и психосоциална рехабилитация на лица, зависими от наркотици във Видин. На срещата бе представена и иформация за участието на кмета на община Видин в състоялата се в Малта 17-та кметска коференция на градовете, членове на ECAD, под мотото: „Да предоставим на гражданите възможност да водят здравословен начин на живот”.

С благословението на Негово Високопреосвещенство митрополит Дометиан представител на заседанието на ОбСНВ от името на Видинска света митрополия бе архимандрит Поликарп, председател на катедралния храм на града.

След проведена дискусия относно работата на ОбСНВ-Видин за 2010–2011 г., по предложение на Видинска митрополия в програмата ще бъдат заложени мероприятия, които по-задълбочено и пълноценно да съдействат на Църквата да работи за полза и спасението на зависимите. Бяха обсъдени и редица проекти, които да станат израз на грижата и желанието на Църквата, в лицето на Видинска митрополия, да съдейства в борбата и по превенцията на наркозависимостта.

Текст: архимандрит Поликарп

 

 

« предишна новинаследваща новина »