ЛЕСТВИЦА

За старостта

За старостта

Църковен вестник
Електронното “домашно огнище”

Електронното “домашно огнище”

Александра Карамихалева
С расо в глобализирания град

С расо в глобализирания град

Свещ. Ангел ВЕЛИЧКОВ
Клеветата

Клеветата

Мартин Николов
Иконите на Божията Майка

Иконите на Божията Майка

Митр. Антоний СУРОЖКИ
 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Представяне книгата на архимандрит Вартоломей „Слова за духовно израстване в Христа“

25 септември 2019 14:18, Софийска митрополия
Представяне книгата на архимандрит Вартоломей „Слова за духовно израстване в Христа“

На 24 септември в салона на Софийска света митрополия архимандрит Вартоломей, игумен на светогорския манастир „Есфигмен“, представи своя сборник с беседи и проповеди, озаглавен „Слова за духовно израстване в Христа“.

Книгата се издава с благословението на Негово Светейшество митрополит Софийски и патриарх Български Неофит и е преведена на български език от г-жа Анула Христова, по инициатива на архимандрит Никанор, игумен на Църногорския манастир „Св. Козма и Дамян“, който представи височайшия гост на вечерната беседа.

Архимандрит Вартоломей сподели своята духовна радост от посещението си в България, от съвместните богослужения в Църногорската света обител „Св. Козма и Дамян“ и от срещата си с Негово Светейшество по-рано на същия ден.

Споделяйки душеполезни моменти от живота и духовния си път, игуменът на светогорския манастир „Есфигмен“ определи своята книга като сборник с укрепващи беседи за радостта и надеждата, за борбата като част от нашия живот, обобщавайки: „в живота има един път и това е любовта“.

На представянето присъстваха редица духовни лица, чуждестранни гости и множество слушатели, някои от които се включиха с интересни въпроси.

Беседата завърши със слово на Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, отправи благодарност от името на Негово Светейшество митрополит Софийски и патриарх български Неофит на архимандрит Никанор и на архимандрит Вартоломей за благодатното посещение в чест на св. Силуан Атонски, както и за това, че споделиха душеполезни слова и „въздигнаха сърцата ни със своя духовен живот и пример към Бога“.

В края на вечерта, за душевна радост и полза на всички присъстващи им бе подарена по един екземпляр от представената книга, с благословение и лично подписана от нейния автор.

ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК - https://flic.kr/s/aHsmHgSYWf

Текст и снимки: Пламен Михайлов

 

 

« предишна новинаследваща новина »