ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Седмица на православната книга 2019 г.

26 септември 2019 09:17, Варненска и Великопреслaвска митрополия
Седмица на православната книга 2019 г.

Повече от две десетилетия Варненска и Великопреславска света митрополия е организатор и гостоприемен домакин на Седмицата на православната книга. През 2019 година, в края на месец септември „Седмицата” събра в град Варна автори, преводачи, издатели, духовници и почитатели на православната книга.

Тазгодишното издание на Варненския книжовен форум ще бъде запомнено с участието на Негово Високопреосвещенство Черногорския и Приморски митрополит Амфилохий, който е уважаван гост на град Варна. Mитрополит Амфилохий (Радович) e ученик на св. Юстин Попович и св. Паисий Светогорец и e един от най-известните православни духовници днес. Неговият основен труд – “Въведение в православната философия на възпитанието”, издание на Варненска и Великопреславска света митрополия, вече е достъпен на български език.

През 2019 г. бяха представени две книги, издания на Варненска митрополия: „Св. Марк Ефески и Флорентийската уния“ от архимандрит Амвросий (Погодин) и сборника „Варненска и Великопреславска епархия“.

Аудиторията се запозна с новите книги на Синодалното издателство на Българската православна църква, както и с нови заглавия на издателства: „Омофор”, „Светигора”, фондация „Наследство на Зографската света обител” и фондация „Двери”. Протоиерей Владимир Дойчев запозна варненската публика със своите книги: „Срещи с живота” и „Писмо до близък”.

Текст и снимки: Йордан Костов

 

 

Снимки

Седмица на православната книга 2019 г.Седмица на православната книга 2019 г.Седмица на православната книга 2019 г.Седмица на православната книга 2019 г.Седмица на православната книга 2019 г.Седмица на православната книга 2019 г.Седмица на православната книга 2019 г.Седмица на православната книга 2019 г.Седмица на православната книга 2019 г.Седмица на православната книга 2019 г.Седмица на православната книга 2019 г.Седмица на православната книга 2019 г.
« предишна новинаследваща новина »