ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Излезе от печат брой 17 на "Църковен вестник"

02 октомври 2019 15:01, Българска Патриаршия
Излезе от печат брой 17 на "Църковен вестник"

Уважаеми читатели, от печат излезе новият 17-ти брой на официоза на БПЦ-БП "Църковен вестник". Отговорен редактор на броя е Анула Христова, а фокусът в него е върху тържествата по повод три годишнини на св. Софроний Врачански. В средата на септември във Враца бе посрещната честната глава на св. Климент Охридски по повод 280 години от рождението, 225 години от ръкоположението за епископ и 55 години от канонизацията на св. Софроний, епископ Врачански. Подробно за събитията може да прочетете на стр. 1 и 3.

В рубриката "Теология" е поместен текстът "Христовият кръст и личният кръст" на Анула Христова. Внимание е обрънато и на създаването и откриването на първото църковно общообразователно училище у нас - "Св. Седмочисленици", което на 15 септември отвори врати за първите си ученици в Ловеч.

В брой 17 ще може да прочетете и за чудотворната икона на Майката Божия "Фенеромени", намираща се в храм "Успение Богородично" в гръцкия град Солун.

Това и още интересни неща за вярата и православната духовност може да прочетете в брой 17 на „Църковен вестник”.

"Църковен вестник" се разпространява в православните храмове и в църковните магазини, както и чрез абонамент.

Цена на един брой - 0,70 лв.

Цената за годишен абонамент за 2016 г. е 30 лв.

Абонирането се извършва на адреса на издателството: София 1000; ул. "Оборище" №4; Синодално издателство; МОЛ Танка Тончева Христова, или на e-mail: sinizdat@gmail.com с точно упоменаване на адреса на получателя. Средствата се превеждат по пощата или по банкова сметка: УниКредит Булбанк - София; IBAN BG97UNCR96601018147018; BIC код: UNCRBGSF

 

 

« предишна новинаследваща новина »