ЛЕСТВИЦА

За старостта

За старостта

Църковен вестник
Електронното “домашно огнище”

Електронното “домашно огнище”

Александра Карамихалева
С расо в глобализирания град

С расо в глобализирания град

Свещ. Ангел ВЕЛИЧКОВ
Клеветата

Клеветата

Мартин Николов
Иконите на Божията Майка

Иконите на Божията Майка

Митр. Антоний СУРОЖКИ
 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Излезе от печат брой 17 на "Църковен вестник"

02 октомври 2019 15:01, Българска Патриаршия
Излезе от печат брой 17 на "Църковен вестник"

Уважаеми читатели, от печат излезе новият 17-ти брой на официоза на БПЦ-БП "Църковен вестник". Отговорен редактор на броя е Анула Христова, а фокусът в него е върху тържествата по повод три годишнини на св. Софроний Врачански. В средата на септември във Враца бе посрещната честната глава на св. Климент Охридски по повод 280 години от рождението, 225 години от ръкоположението за епископ и 55 години от канонизацията на св. Софроний, епископ Врачански. Подробно за събитията може да прочетете на стр. 1 и 3.

В рубриката "Теология" е поместен текстът "Христовият кръст и личният кръст" на Анула Христова. Внимание е обрънато и на създаването и откриването на първото църковно общообразователно училище у нас - "Св. Седмочисленици", което на 15 септември отвори врати за първите си ученици в Ловеч.

В брой 17 ще може да прочетете и за чудотворната икона на Майката Божия "Фенеромени", намираща се в храм "Успение Богородично" в гръцкия град Солун.

Това и още интересни неща за вярата и православната духовност може да прочетете в брой 17 на „Църковен вестник”.

"Църковен вестник" се разпространява в православните храмове и в църковните магазини, както и чрез абонамент.

Цена на един брой - 0,70 лв.

Цената за годишен абонамент за 2016 г. е 30 лв.

Абонирането се извършва на адреса на издателството: София 1000; ул. "Оборище" №4; Синодално издателство; МОЛ Танка Тончева Христова, или на e-mail: sinizdat@gmail.com с точно упоменаване на адреса на получателя. Средствата се превеждат по пощата или по банкова сметка: УниКредит Булбанк - София; IBAN BG97UNCR96601018147018; BIC код: UNCRBGSF

 

 

« предишна новинаследваща новина »