ЛЕСТВИЦА

За старостта

За старостта

Църковен вестник
Електронното “домашно огнище”

Електронното “домашно огнище”

Александра Карамихалева
С расо в глобализирания град

С расо в глобализирания град

Свещ. Ангел ВЕЛИЧКОВ
Клеветата

Клеветата

Мартин Николов
Иконите на Божията Майка

Иконите на Божията Майка

Митр. Антоний СУРОЖКИ
 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Започва новата учебна година във варненския храм "Св. Атанасий"

03 октомври 2019 13:29, Варненска и Великопреслaвска митрополия
Започва новата учебна година във варненския храм "Св. Атанасий"

На 5 (събота) и 6 (неделя) октомври стартира новата учебна година за неделното училище и школите по изкуства в храм "Св. Атанасий". Официалното откриване ще е в неделя, след светата литургия, с водосвет и молитва за учащите се. Занимания по пеене, изобразително изкуство, актьорско майсторство, вероучение и иконопис се предлагат за деца, имащи интереси в тези области. Водят се от специалисти и са безплатни. Графикът е следния:

Детски хор "Ангели" - репетиции се провеждат всяка събота от 10.00 до 11.30 ч. Възрастовата група е от 6 до 12 години. Диригент и ръководител на хора е Евгения Григорова.

Школа по изобразително изкуство и ръкоделие - занятията са всяка събота от 11.30 до 12.30 ч. Възрастовата група е от 6 до 12 години. Преподавател е Веселина Василева.

Неделно училище - заниманията се провеждат всяка неделя от 10.15 до 11.30 ч. В този часови диапазон се обучават три групи. Има две групи от 6 до 8 години и една от 9 до 12 години. Преподаватели са Йоанна Калешева, Дияна Янчева, Лора Мариянова. В преподавателската дейност се включват и духовниците: ставрофорен иконом Дончо Александров и протойерей Ясен Шинев.

Школа по иконопис - всяка неделя от 11.30 до 12.30 ч. Работи се с деца от 7 до 16-годишна възраст, разделени на две групи - от 7 до 10 г. и от 11 до 16 г. Преподаватели са иконописците Катя и Младен Костадинови.

Школа по Актьорско майсторство - всяка неделя от 12.30 до 13.30 ч. Възрастовата група е от 6 до 14 години. Преподаватели са актьорите Мариета и Стефан Златарски.

От 11 октомври (петък) се подновяват и беседите насочени към младежи и възрастни хора на теми, изясняващи православната вяра и живота на християнина в света. Те се провеждат всеки петък от 18.00 ч. в залата за беседи при храма. Водят се от свещениците. За поредна година стартира и школата по иконопис за възрастни.

Църковното настоятелство апелира към родителите, проявяващи загриженост за възпитанието и развиване талантите на децата си, да се възползват от предлаганите възможности. Записванията стават на място в храма всеки ден от 8.00 до 18.00 ч. или на телефон: 052/63- 97- 16.

 

 

« предишна новинаследваща новина »