ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Българският патриарх Неофит се срещна с председателя на Съюза на учените в България проф. д.б.н. Диана Петкова

04 октомври 2019 15:29, Българска Патриаршия
Българският патриарх Неофит се срещна с председателя на Съюза на учените в България  проф. д.б.н. Диана Петкова

Светейшият Български патриарх Неофит се срещна днес с председателя на Съюза на учените в България проф. д.б.н. Диана Петкова. Приемът се състоя в сградата на Софийска св. митрополия, а в него участие взеха Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, архим. Василий, протосингел на Софийска митрополия.

Проф. Петкова сподели на патриарх Неофит за тържествена церемония, която се организира Съюза на учените в България по повод 75-годишнината от основаването му.

Светейшият патриарх пожела успех в начинанията, както и сподели надеждите си страната ни да има все по-достойни и ревностни учени.

Срещата завърши с благопожелания за ползотворна работа и надежди за бъдещи съвместни мероприятия.

Текст и снимки: Ангел Карадаков

 

 

Снимки

Българският патриарх Неофит се срещна с председателя на Съюза на учените в България  проф. д.б.н. Диана ПетковаБългарският патриарх Неофит се срещна с председателя на Съюза на учените в България  проф. д.б.н. Диана ПетковаБългарският патриарх Неофит се срещна с председателя на Съюза на учените в България  проф. д.б.н. Диана ПетковаБългарският патриарх Неофит се срещна с председателя на Съюза на учените в България  проф. д.б.н. Диана Петкова
« предишна новинаследваща новина »