ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Семейство от Русия се сдоби с рожба по застъпничеството на св. Богородица Бачковска

08 октомври 2019 14:37, Бачковска света обител
Щастливото семейство и о.Мелитон

На 23.09.2019г. в лоното на чадата Христови влезе и пет годишния Артем. Детето е живо свидетелство за чудотворната сила на молитвата пред Бачковската икона на небесната наша застъпница.

Семейството на Артем, Ирина и Игор С. посещава манастира преди малко повече от пет години, женени са от доста време, но нямат деца. В обителта попадат на о. Мелитон и в хода на разговора, споделят болката си. Отец Мелитон ги насочва към чудотворния образ на св. Богородица в манастира, пред когото могат да отправят своята молитва към Майката Христова. Така и правят, о. Мелитон им подарява райска ябълка от дървото в манастирския двор и като им обещава, че ще ги има в молитвите си, ги изпраща в родната Москва. Молитвата им е чута и девет месеца по-късно Ирина ражда син! Неописуема е радостта и благодарността на семейството! Детето расте здраво и весело в щастливото семейство.

Ирина и Игор решават, че трябва да кръстят малкия Артем в манастира, в който е бил измолен. Така семейството се свързва с манастира, пристига отново в България, за да изживее радостта от кръщението с вода и дух на малкия Артем и благодари лично на покровителката на Бачковския манастир, майката Божия и на отец Мелитон, на когото щастливата майка подари избродиран от нея самата образ на св. Пантелеймон.

 

 

Снимки

Пред килията на отецаБащиният гръб най-як!На двора на манастира
« предишна новинаследваща новина »