ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Посещение на Президента на Република България в Бачковския манастир

09 октомври 2019 16:47, Бачковска света обител
ПОСЕЩЕНИЕ НА ПРЕЗИДЕНТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ В БАЧКОВСКИЯ МАНАСТИР

Днес, 09.10.2019г., ген. Румен Радев, Президент на Р България, направи посещение в Бачковската обител, завръщайки се от Смолянска област.

Господин президентът бе посрещнат на входа на манастира от игумена Негово Преосвещенство Велички епископ Сионий. Дядо Сионий запозна Президента с обновленията в обителта – завършилата реставрация на стенописите на главната манастирска църква и новите елементи в нейната украса.

Ген. Радев се поклони пред Бачковския чудотворен образ на св. Богородица и разгледа Старата манастирска трапезария, съхранила едни от най-добрите ни стенописи от първата половина на ХVІІ в.

На чашка кафе в манастирската игуменарница, г-н Президентът и дядо Сионий размениха мнения за ролята на Бачковския манастир и БПЦ в нашата история и настояще, подчертавайки необходимостта от създаването на все по-благоприятни условия за вярващите за връзка със свещеното, християнската нравственост и живот в църквата.

Епископ Сионий отправи покана към Президента отново да посети Бачковския манастир, където винаги ще бъде добре дошъл.

Текст и снимки: С. П.

 

 

Снимки

ПОСЕЩЕНИЕ НА ПРЕЗИДЕНТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ В БАЧКОВСКИЯ МАНАСТИРПОСЕЩЕНИЕ НА ПРЕЗИДЕНТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ В БАЧКОВСКИЯ МАНАСТИРПОСЕЩЕНИЕ НА ПРЕЗИДЕНТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ В БАЧКОВСКИЯ МАНАСТИРПОСЕЩЕНИЕ НА ПРЕЗИДЕНТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ В БАЧКОВСКИЯ МАНАСТИРПОСЕЩЕНИЕ НА ПРЕЗИДЕНТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ В БАЧКОВСКИЯ МАНАСТИРПОСЕЩЕНИЕ НА ПРЕЗИДЕНТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ В БАЧКОВСКИЯ МАНАСТИРПОСЕЩЕНИЕ НА ПРЕЗИДЕНТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ В БАЧКОВСКИЯ МАНАСТИРПОСЕЩЕНИЕ НА ПРЕЗИДЕНТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ В БАЧКОВСКИЯ МАНАСТИРПОСЕЩЕНИЕ НА ПРЕЗИДЕНТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ В БАЧКОВСКИЯ МАНАСТИРПОСЕЩЕНИЕ НА ПРЕЗИДЕНТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ В БАЧКОВСКИЯ МАНАСТИРПОСЕЩЕНИЕ НА ПРЕЗИДЕНТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ В БАЧКОВСКИЯ МАНАСТИРПОСЕЩЕНИЕ НА ПРЕЗИДЕНТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ В БАЧКОВСКИЯ МАНАСТИР
« предишна новинаследваща новина »