ЛЕСТВИЦА

За старостта

За старостта

Църковен вестник
Електронното “домашно огнище”

Електронното “домашно огнище”

Александра Карамихалева
С расо в глобализирания град

С расо в глобализирания град

Свещ. Ангел ВЕЛИЧКОВ
Клеветата

Клеветата

Мартин Николов
Иконите на Божията Майка

Иконите на Божията Майка

Митр. Антоний СУРОЖКИ
 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Богослужебна прослава на св. 26 преподобномъченици Зографски в Чекотински манастир

10 октомври 2019 16:16, Ловчанска митрополия
Богослужебна прослава на св. 26 преподобномъченици Зографски в Чекотински манастир

На 9 и 10 октомври 2019 г. в Чекотинския манастир "Св. Архангел Михаил" бе продължена традицията за честване на паметта на 26-те Зографски преподобномъченици, загинали за чистотата на св. Православие на 10 октомври в 1276 г.

Богослуженията започнаха на 9-ти октомври вечерта с Всенощно бдение, оглавено от Негово Високопреосвещенство Ловчанския митрополит Гавриил в съслужение с Видинския митрополит Даниил. На архиереите съслужиха игуменът на светата обител йеромонах Михаил (Диловски), ставрофорен свещеноиконом Борис Петров – архиерейски наместник на Ботевградска духовна околия, множество свещенослужители и миряни. На сутринта бе отслужена Божествена св. Литургия.

 

 

 

Снимки

Богослужебна прослава на св. 26 преподобномъченици Зографски в Чекотински манастирБогослужебна прослава на св. 26 преподобномъченици Зографски в Чекотински манастирБогослужебна прослава на св. 26 преподобномъченици Зографски в Чекотински манастирБогослужебна прослава на св. 26 преподобномъченици Зографски в Чекотински манастирБогослужебна прослава на св. 26 преподобномъченици Зографски в Чекотински манастирБогослужебна прослава на св. 26 преподобномъченици Зографски в Чекотински манастирБогослужебна прослава на св. 26 преподобномъченици Зографски в Чекотински манастирБогослужебна прослава на св. 26 преподобномъченици Зографски в Чекотински манастир
« предишна новинаследваща новина »