ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Асоциация "Родители" манипулира обществото

10 октомври 2010 20:05, Ловчанска митрополия
Катедралният храм на Ловеч

Ние, група родители - християни от гр. Ловеч, искаме да изкажем своето недоволство и възмущението си по повод няколкогодишната деструктивна дейност на т. нар. асоциация "Родители", целта на която е да възпрепятстват въвеждането на предмета "Религия – Православие" в задължителната училищна и предучилищна подготовка на децата, родителите на които желаят това.

Първо: Искаме да попитаме, кой упълномощи въпросната асоциация да представлява родителите и кои родители представлява? Как може група от няколко човека да представлява родителите от цяла България и да изказват своето мнение, или по точно, да заявяват желанието си, от името на всички родители? Та ние, останалите родители, нямаме ли свое мнение, нямаме ли права, нямаме ли право на глас, та вие ще ни представлявате? Вие ли ще упражнявате родителски контрол над нашите деца? Та това е ограничаване на родителските ни права, по този начин вие ни лишавате от родителски права!

Второ: По повод изучаването на предмет "Религия-Православие" и въвеждането му в училищата, ние считаме, че това ще бъде най-доброто за нас, за децата ни и за тяхното бъдеще. Ние искаме нашите деца да имат изградена здрава ценностна система, да растат по-добри и по-мъдри, та когато пораснат и заемат ръководни длъжности, да управляват държавата с любов, да мислят за доброто развитие на техните деца, да мислят за народа си. Защото Бог е Любов, Бог ни учи да обичаме ближния си повече от нас, той ни учи на търпение, смирение и само Бог може да ни умъдри. Но това може да стане само ако сме християни. Ако нас не са ни възпитавали в християнската вяра и не познаваме Бог, защо трябва да лишим и нашите деца от това, защо трябва да ги осакатим и да ги обречем на егоизъм, малодушие, пиянство, проституция, наркомания, насилие и всички останали пороци, породени от незнание и безверие.

За Бога, не обричайте децата ни!

 

 

« предишна новинаследваща новина »