ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Негово Светейшество патриарх Неофит се срещна с Игнат Канев

14 октомври 2019 11:25, Българска Патриаршия
Негово Светейшество патриарх Неофит се срещна с Игнат Канев

На 13 октомври т.г, Негово Светейшество прие г-н Канев в патриаршеския дом на Софийска митрополия. Домакинът поздрави още веднъж г-н Канев за високата награда на Св. Синод за църковни заслуги орден „Св. Кирил и Методий“ – първа степен, който му бе връчен т.г., на 44-тия Български епархийски събор в задграничната ни епархия в САЩ, Канада и Австралия.

От своя страна, г-н Канев изказа своята огромна благодарност на Българския патриарх и на Св. Синод за високата награда, с която е удостоен. Гостът сподели и изключително добрите взаимоотношение с българския митрополит в задграничната ни епархия – митрополит Йосиф, който се труди неуморно за духовното обгрижване на сънародниците ни в Америка.

Светейшият патриарх благодари на госта за добротворството проявено към св. ни Църква, към българите в Америка, както и за помощта, която оказва на митрополит Йосиф. Срещата завърши с благопожелания за здраве, радост и осъществяване на добрите начинания в полза на Църквата и страната.

 

 

 

 

Текст и снимки: Здравко Кънев

 

 

Снимки

Негово Светейшество патриарх Неофит се срещна с Игнат КаневНегово Светейшество патриарх Неофит се срещна с Игнат КаневНегово Светейшество патриарх Неофит се срещна с Игнат КаневНегово Светейшество патриарх Неофит се срещна с Игнат Канев
« предишна новинаследваща новина »