ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Излезе от печат брой 19 на "Църковен вестник"

21 октомври 2019 10:17, Българска Патриаршия
Излезе от печат брой 19 на "Църковен вестник"

Уважаеми читатели, от печат излезе новият 19-ти брой на официоза на Българската православна църква "Църковен вестник". Отговорен редактор за броя е Александра Карамихалева, а акцентът е върху отминалия наскоро рожден ден на Светейшия Български патриарх Неофит. В броя ще се запознаете подробно с духовното честване, което се състоя в Троянската св. обител. В рубриката за църковно изкуство ще прочетете подробно за античните основи на християнското изкуство в текста на Николина Александрова.

За личният мистичен опит и за Църковното предание според св. Симеон Нови Богослов, пък ще прочетете в рубриката ни Теология. Текстът е в превод на Людмила Димитрова и е продължение от брой 17-ти на църковния официоз.

В броя обръщаме внимание и на едно ново издание - "Жизнеописание на московския старец отец Алексей Мечов". Книга издадена с благословението на Пловдивския митрополит Николай от старинния храм "Св. Параскева", гр. Пловдив. За живота и делото на един ревнител за Христа, ще може да прочетете на стр. 6.

Какво означава смокинята в Стария завет и какъв е нейният образ в Новия? На този въпрос отговаря Силва Маринова в текста си "Смокинята в Библията". Разбира се продължаваме и поредицата "Атонски дневник" на Джонатан Дън.

Църковен вестник" се разпространява в православните храмове и в църковните магазини, както и чрез абонамент.

Цена на един брой - 0,70 лв.

За ваши въпроси, коментари и предложения за теми, може да се обърнете на следните адреси: София 1000; ул. "Оборище" №4; Синодално издателство; e-mail: sinizdat@gmail.com

 

 

« предишна новинаследваща новина »