ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Българският патриарх Неофит се срещна с турския посланик у нас

23 октомври 2019 14:02, Българска Патриаршия
Българският патриарх Неофит се срещна с Турския посланик у нас

Преди да замине за родината си досегашният посланик на Р Турция у нас Н. Пр. д-р Хасан Улусой се срещна с Негово Светейшество Българския патриарх Неофит.

Срещата се състоя в Софийска св. митрополия, а на нея участие взеха Техни Преосвещенства Мелнишки епископ Герасим, гл. секретар на Св. Синод, Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, архим. Василий, протосингел на Софийска св. митрополия и ик. Николай Георгиев, началник на отдел "Връзки с обществеността" при Св. Синод.

Посланик Улусой заяви, че в досегашната си работа с българските институции отношенията му с Българската църква са били най-ползотворни. Той допълни, че в сърцето му страната ни ще остане приятелска и изрази надеждите си и в бъдеще да посещава България.

Патриарх Неофит припомни на г-н посланика визитата си в Истанбул и обновлението на българския храм в истанбулския квартал Фенер, както и за срещата с президента на Турция Реджеп Таип Ердоган.

Негово Светейшество подчерта, че в отношенията си към нашите сънародници в Турция, държавната власт е оказвала винаги съдействие и помощ, както е и подпомагала реставрирането и консервацията на християнските храмове. В бъдещите трудове на Н. Пр. Хасан Улусой, Светейшият патриарх пожела успех.

Текст, снимки и видео: Ангел Карадаков

 

 

Снимки

Българският патриарх Неофит се срещна с Турския посланик у насБългарският патриарх Неофит се срещна с Турския посланик у насБългарският патриарх Неофит се срещна с Турския посланик у насБългарският патриарх Неофит се срещна с Турския посланик у насБългарският патриарх Неофит се срещна с Турския посланик у насБългарският патриарх Неофит се срещна с Турския посланик у насБългарският патриарх Неофит се срещна с Турския посланик у насБългарският патриарх Неофит се срещна с Турския посланик у нас
« предишна новинаследваща новина »