ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Архиерейска св. Литургия в с. Гостиня за празника на св. великомъченица Параскева

28 октомври 2019 16:17, Ловчанска митрополия
Архиерейска св. Литургия в с. Гостиня за празника на св. великомъченица Параскева

На 28 октомври, когато светата православна Църква почита паметта на света великомъченица Параскева, Ловчанският митрополит Гавриил отслужи св. Литургия в църквата, посветена на светицата в с. Гостиня. На владиката съслужиха председателят на църковното настоятелство към храма отец Любомир Казашки и дякон Петър Милошов.

В проповедта си митрополит Гавриил припомни части от житието на живялата през III век великомъченица, загинала поради отказа си да се отрече от вярата си в Господ Иисус Христос..

„Нека подражаваме на вярата на светата великомъченица и в този временен живот да живеем с покаяние и добри дела, така че Господ да ни приеме в Своето вечно небесно царство, където няма болка, ни печал, нито въздишка, но живот безкраен. Там сега е света великомъченица Параскева, всички праведници и много от нашите близки и роднини, които са заслужили тази Божия благодат“, завърши словото си митрополит Гавриил.

 

 

Снимки

Архиерейска св. Литургия в с. Гостиня за празника на св. великомъченица ПараскеваАрхиерейска св. Литургия в с. Гостиня за празника на св. великомъченица ПараскеваАрхиерейска св. Литургия в с. Гостиня за празника на св. великомъченица ПараскеваАрхиерейска св. Литургия в с. Гостиня за празника на св. великомъченица ПараскеваАрхиерейска св. Литургия в с. Гостиня за празника на св. великомъченица ПараскеваАрхиерейска св. Литургия в с. Гостиня за празника на св. великомъченица Параскева
« предишна новинаследваща новина »