ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Архиерейска св. Литургия по случай 135 години от освещаването на храм „Св. Димитър“ в Димитровград

29 октомври 2019 11:34, Пловдивска митрополия
Архиерейска св. Литургия по случай 135 години от освещаването на храм „Св. Димитър“ в Димитровград

На 26 октомври, когато Православната църква чества паметта на св. вмчк Димитър Мироточиви, Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай възглави архиерейска св. Литургия в храм „Св. Димитър“ в Димитровград.

С архипастирят съслужиха Знеполският епископ Арсений – викарий на митрополита, ставр. ик. Тодор Хаджиев – протосингел при Пловдивска митрополия, ставр. ик Георги Тодев – архиерейски наместник гр. Хасково, йеромонах Максим и митрополитските протодякон Илиян Александров и дякон Ангел Ангелов.

Песнопенията изпълни митрополитският хор „Св. ап. Ерм“ с диригент протопсалт Георги Радев.

Миряни от града и околията изпълниха храма на неговия празник, за да отдадат чест и слава на великия Божи угодник св. Димитър Мироточиви. Всички заедно казаха Символът на вярата и Господнята молитва „Отче наш“, като някои пристъпиха към Св. Причастие.

В края на светата Литургия архипастирят на Пловдивска епархия извърши Свето Кръщение над няколко деца от града. След което се обърна към хората със слово, в което разказа за Богоугодния живот на великия мъченик и за неговите изпитания. Владиката благопожела по молитвите на св. вмчк Димитър Христовият мир да пребъде в душите и в семействата ни, а към новокръстените деца да бъдат благословени със здраве, благоденствие и на добър час в спасителния християнски живот.

Снимки: http://plovdivskamitropolia.bg/galery/category/1996-26-10-2019.html

 

 

Снимки

Архиерейска св. Литургия по случай 135 години от освещаването на храм „Св. Димитър“ в ДимитровградАрхиерейска св. Литургия по случай 135 години от освещаването на храм „Св. Димитър“ в ДимитровградАрхиерейска св. Литургия по случай 135 години от освещаването на храм „Св. Димитър“ в ДимитровградАрхиерейска св. Литургия по случай 135 години от освещаването на храм „Св. Димитър“ в ДимитровградАрхиерейска св. Литургия по случай 135 години от освещаването на храм „Св. Димитър“ в ДимитровградАрхиерейска св. Литургия по случай 135 години от освещаването на храм „Св. Димитър“ в ДимитровградАрхиерейска св. Литургия по случай 135 години от освещаването на храм „Св. Димитър“ в ДимитровградАрхиерейска св. Литургия по случай 135 години от освещаването на храм „Св. Димитър“ в ДимитровградАрхиерейска св. Литургия по случай 135 години от освещаването на храм „Св. Димитър“ в Димитровград
« предишна новинаследваща новина »