ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Българският патриарх Неофит се срещна с лидерите на Националната коалиция в подкрепа на евразийското еврейство

30 октомври 2019 16:20, Българска Патриаршия
Българският патриарх Неофит се срещна с лидерите на Националната коалиция в подкрепа на евразийското еврейство

В Синодната палата днес Негово Светейшество Българският патриарх Неофит прие лидерите на Националната коалиция в подкрепа на евразийското еврейство, които са на посещение в страната. Техният председател Даниел Рубин изрази своята и на цялата организация дълбоката си почит към Българската православна църква за отстояваната през време на Втората световна война позиция в защита на живота на българските евреи.

По време на срещата бе подчертано доброто сътрудничество между Българската православна църква и еврейската общност, както и приятелските отношения между православните християни и евреите у нас. Даниел Рубин допълни, че нещото, което сближава юдаизма и православието е паметта за историята, за това и общността на евреите ще бъде винаги благодарна на БПЦ за проявената любов.

Светейшият патриарх разказа на лидерите на Националната коалиция в подкрепа на евразийското еврейство повече за Българския патриарх Кирил и Екзарх Стефан, които стоят в основата за запазване живота на нашите сънародници от еврейски произход.

На срещата участие взеха Негово Преосвещенство Мелнишки епископ Герасим, гл. секретар на Св. Синод и ик. Николай Георгиев, началник на отдел "Връзки с обществеността" при Св. Синод.

Приемът завърши с пожелание за успехи в делата и дръзновение в добрите начинания.

Текст и снимки: Ангел Карадаков

 

 

Снимки

Българският патриарх Неофит се срещна с лидерите на Националната коалиция в подкрепа на евразийското еврейство Българският патриарх Неофит се срещна с лидерите на Националната коалиция в подкрепа на евразийското еврейство Българският патриарх Неофит се срещна с лидерите на Националната коалиция в подкрепа на евразийското еврейство Българският патриарх Неофит се срещна с лидерите на Националната коалиция в подкрепа на евразийското еврейство Българският патриарх Неофит се срещна с лидерите на Националната коалиция в подкрепа на евразийското еврейство Българският патриарх Неофит се срещна с лидерите на Националната коалиция в подкрепа на евразийското еврейство Българският патриарх Неофит се срещна с лидерите на Националната коалиция в подкрепа на евразийското еврейство Българският патриарх Неофит се срещна с лидерите на Националната коалиция в подкрепа на евразийското еврейство
« предишна новинаследваща новина »