ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Архангеловден в Асеновград

09 ноември 2019 11:33, Пловдивска митрополия
Архангеловден в Асеновград

На 8 ноември светата Православна Църква чества Събор на св. Архангел Михаил и другите Небесни безплътни сили.

По този повод Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай възглави архиерейската света Литургия в храм „Св. Архангел Михаил” в град Асеновград.

В съслужение с владиката бяха ставрофорният свещеноиконом Добромир Костов - ректор на ПДСиА "Свв. Кирил и Методий", ставр. иконом Йордан Георгиев - архиерейски наместник на Асеновградска духовна околия, йеромонах Максим, митрополитският протодякон Илиян Александров, както и свещеници от града и епархията.

Митрополитският хор „Св. ап. Ерм” с диригент протопсалт Георги Радев изпълни песнопенията.

На богослужението присъстваха представители на общинската власт и на Българското войнство.

В края на светата Литургия, като се обърна към множеството миряни митрополит Николай произнесе слово, в което акцентира за значението на ангелския свят в нашия живот. Владиката посъветва да се молим на Всеподателя Бога, да ни помогне, по неведоми, но спасителни за нас пътища, да променим нашите мисли и поправим нашите дела. Именно в това виждаме присъствието на ангелския свят в нашия живот. Затова да възнесем молитви към св. Архангел Михаил и към цялото небесно войнство да бдят над нас.

Негово Високопреосвещенство поздрави присъстващите и всички именници. Владиката подари икона с образа на св. Архангел Михаил на г-н Ангел Запрянов, един от главните ктитори на храма „Св. Арх. Михаил“ в Асеновград, като го поздрави от името на свещения клир по случай именния му ден.

Духовното тържество завърши с многолетствие, провъзгласено от митрополитския дякон Илиян Александров.

Снимки: http://plovdivskamitropolia.bg/galery/category/2005-08-11-2019.html

 

 

Снимки

Архангеловден в АсеновградАрхангеловден в АсеновградАрхангеловден в АсеновградАрхангеловден в АсеновградАрхангеловден в АсеновградАрхангеловден в АсеновградАрхангеловден в АсеновградАрхангеловден в АсеновградАрхангеловден в АсеновградАрхангеловден в Асеновград
« предишна новинаследваща новина »