ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

20 годишнина от освещаването на храм „Успение на Пресвета Богородица“ в к.к. Пампорово

11 ноември 2019 16:54, Пловдивска митрополия
20 годишнина от освещаването на храм „Успение на Пресвета Богородица“ в к.к. Пампорово

На 10 ноември, 8 Неделя след Неделя подир Въздвижение, Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай отслужи архиерейска св. Литургия по случай 20 годишнината от освещаването на храм „Успение на Пресвета Богородица“ в к.к. Пампорово.

С Владиката съслужиха викарните епископи Знеполски Арсений и Константийски Яков, архимандрит Висарион – архиерейски наместник Смолянска духовна околия, ставр. ик. Тодор Хаджиев – протосингел при Пловдивска митрополия, архиерейските наместници: ставр. ик. Йордан Георгиев, ставр. ик. Георги Тодев, свещеноиконом Любомир Траянов, ик. Марко Марков, ик. Николай Величков, йеромонах Максим и митрополитският протодякон Илиян Александров.

Песнопенията изпълни митрополитският хор „Св. Ап. Ерм“ с диригент протопсалт Георги Радев.

За поклонение на празника бе донесена и чудотворната икона на Св. Богородица „Златна ябълка“, пред която се поклониха и помолиха изпълнилите храма миряни. Сред присъстващите бяха архонтът на Плодвиска митрополия г-н Петър Манджуков, кметът на гр. Смолян г-н Николай Мелемов, областният управител на Област Смолян г-н Недялко Славов и други представители на местната власт.

В края на св. Литургия митрополит Николай удостои с ордена на Пловдивската св. Митрополия „Св. Ап. Ерм“ – втора степен г-н Тодор Атанасов – инициаторът на изграждането на храма, като връчи благодарствени грамоти на всички дарители, участвали в изграждането и благоукрасата на храма.

Духовното тържество завърши с многолетствие, провъзгласено от протодякон Илиян Александров.

Снимки: http://plovdivskamitropolia.bg/galery/category/2007-10-11-2019-8.html

 

 

Снимки

20 годишнина от освещаването на храм „Успение на Пресвета Богородица“ в к.к. Пампорово20 годишнина от освещаването на храм „Успение на Пресвета Богородица“ в к.к. Пампорово20 годишнина от освещаването на храм „Успение на Пресвета Богородица“ в к.к. Пампорово20 годишнина от освещаването на храм „Успение на Пресвета Богородица“ в к.к. Пампорово20 годишнина от освещаването на храм „Успение на Пресвета Богородица“ в к.к. Пампорово20 годишнина от освещаването на храм „Успение на Пресвета Богородица“ в к.к. Пампорово20 годишнина от освещаването на храм „Успение на Пресвета Богородица“ в к.к. Пампорово20 годишнина от освещаването на храм „Успение на Пресвета Богородица“ в к.к. Пампорово20 годишнина от освещаването на храм „Успение на Пресвета Богородица“ в к.к. Пампорово20 годишнина от освещаването на храм „Успение на Пресвета Богородица“ в к.к. Пампорово
« предишна новинаследваща новина »