ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Село Акациево се сдоби с храм

14 октомври 2010 21:39, Видинска митрополия
С. Акациево се сдоби с храм

На 14 октомври, когато целият български народ се прекланя пред св. Петка Търновска, особена духовна радост огря в дъждовния ден жителите на видинското с. Акациево, които бяха ощастливени с освещаването на първия храм в селото.

В с. Акациево още от неговото създаване никога не е имало храм. Духовните нужди на жителите му до момента са удовлетворявани от храма и енорията в с. Иново.

С благословението на Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан, преди една година бе поставен основният камък за изграждането на православен параклис, посветен на св. Петка, която се явява и покровителка на селото.

Храмът е изграден изцяло от г-н Борислав Бишков и неговото семейство.

С благословението на Видинския митрополит освещаването извърши архимандрит Поликарп, председател на катедралния храм на гр. Видин, в съслужение с енорийския свещеник на селото, иконом Ванко Борисов.

Песнопенията бяха молитвено изпълнени от архимандрит Евтимий и благочестивия народ.

Грамота от името на Видинския митрополит Дометиан бе връчена на г-н Борислав Бишков и неговото мило семейство с благодарност за дарителския жест и ктиторството.

Благочестивият народ бе поздравен от името на митрополита и благословен за мир и всяко благо, водещо към единение с всеподателя Бог.

Бе осветен празничен корбан, който бе за здраве и преуспяване на жителите на с. Акациево.

Текст: архимандрит Поликарп
Снимки: архимандрит Евтимий

 

 

Снимки

С. Акациево се сдоби с храмС. Акациево се сдоби с храмС. Акациево се сдоби с храмС. Акациево се сдоби с храмС. Акациево се сдоби с храмС. Акациево се сдоби с храмС. Акациево се сдоби с храмС. Акациево се сдоби с храмС. Акациево се сдоби с храмС. Акациево се сдоби с храмС. Акациево се сдоби с храмС. Акациево се сдоби с храмС. Акациево се сдоби с храмС. Акациево се сдоби с храмС. Акациево се сдоби с храмС. Акациево се сдоби с храмС. Акациево се сдоби с храмС. Акациево се сдоби с храм
« предишна новинаследваща новина »