ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Обновление на храм "Св. Петка" в с. Комощица

14 октомври 2010 22:11, Видинска митрополия
Обновление на храм "Св. Петка" в с. Комощица

В деня на св. Петка Търновска - 14 октомври - Негово Високопреосвещенство Видинският митрополит Дометиан направи обновление на ремонтирания храм на с. Комощица, Ломска духовна околия. Селото е в пределите на община Якимово.

Храмът носи името на днес празнуваната св. Петка Българска.

Тържествената света Литургия бе отслужена от Видинския митрополит в съслужение с иконом Георги Шопов - архиерейски наместник на гр. Лом, йеромонах Михаил - енорийски свещеник на село Комощица, йеромонах Самуил и йеродякон Максим - братя на Бдинската света обител „Успение Богородично”.

Молитвените песнопения бяха изпълнени от о. Георги Шопов - архиерейски наместник на гр. Лом.

За поклонение и духовно назидание на вярващите бе изложена за поклонение иконата на св. Богородица „Одигитрия” от митрополитския храм „Св. Николай Чудотворец”, гр. Видин.

Проповед за покровителката на храма произнесе йеромонах Самуил. Митрополит Дометиан поздрави и благослови вярващите, като с присъщото му благо слово вдъхнови и подтикна мирното население да подражава на подвига и живота на преподобната Петка Търновска.

На енорийския свещеник и дарителите, подкрепили ремонта и обновлението на храма, митрополит Дометиан поднесе благодарствени грамоти.

По стара традиция бяха осветени празнични приношения за здраве и благоденствие на вярващия благочестив народ.

На връщане за старопрестолния град Видин след този благодатен ден митрополит Дометиан и придружаващите го духовници посетиха Добридолския манастир „Света Троица”, където бяха топло посрещнати от игумена архимандрит Борис.

Текст: архимандрит Поликарп

 

 

Снимки

Обновление на храм "Св. Петка" в с. КомощицаОбновление на храм "Св. Петка" в с. КомощицаОбновление на храм "Св. Петка" в с. КомощицаОбновление на храм "Св. Петка" в с. КомощицаОбновление на храм "Св. Петка" в с. КомощицаОбновление на храм "Св. Петка" в с. КомощицаОбновление на храм "Св. Петка" в с. КомощицаОбновление на храм "Св. Петка" в с. КомощицаОбновление на храм "Св. Петка" в с. КомощицаОбновление на храм "Св. Петка" в с. КомощицаОбновление на храм "Св. Петка" в с. КомощицаОбновление на храм "Св. Петка" в с. КомощицаОбновление на храм "Св. Петка" в с. КомощицаОбновление на храм "Св. Петка" в с. КомощицаОбновление на храм "Св. Петка" в с. КомощицаОбновление на храм "Св. Петка" в с. КомощицаОбновление на храм "Св. Петка" в с. КомощицаОбновление на храм "Св. Петка" в с. КомощицаОбновление на храм "Св. Петка" в с. КомощицаОбновление на храм "Св. Петка" в с. КомощицаОбновление на храм "Св. Петка" в с. КомощицаОбновление на храм "Св. Петка" в с. КомощицаОбновление на храм "Св. Петка" в с. КомощицаОбновление на храм "Св. Петка" в с. КомощицаОбновление на храм "Св. Петка" в с. КомощицаОбновление на храм "Св. Петка" в с. КомощицаОбновление на храм "Св. Петка" в с. КомощицаОбновление на храм "Св. Петка" в с. КомощицаОбновление на храм "Св. Петка" в с. Комощица
« предишна новинаследваща новина »