ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Излезе от печат брой 21 на "Църковен вестник"

14 ноември 2019 14:38, Българска Патриаршия
Излезе от печат брой 21 на "Църковен вестник"

Две са водещите събития намерили място в новоизлезлия брой 21 на „Църковен вестник” – заупокойните служби в памет на приснопаметният патриарх Максим и официалните празненства по повод Деня на народните будители, в които взе участие Българският патриарх Неофит. На стр. 1-3 публикуваме репортажи от панихидите, отслужени в Троянския манастир и в София и възпоменателното слово за патриарх Максим, което произнесе Видинският митрополит Даниил. На стр. 1-2 ще откриете Обръщението на Светейшия патриарх Неофит за Деня на будителите и участието му в празника. С размисли за будителството, като призвание и служение, за въздействието на словото върху мисленето, нагласите и живота на хората и отговорността на онези, чиито думи достигат до мнозина, е интервю на Ангел Карадаков с гл. редактор на “Църковен вестник” Александра Карамихалева. Стр. 7.

На предстоящия празник Въведение на Пресвета Богородица в храма и по-специално на иконографията на празника е посветена статията на докторант Николина Александрова, която ще откриете на стр. 1-4. Под същата рубрика „Църковно изкуство”, публикуваме на стр 4-5. изследване на Силва Маринова за изображенията на Евангелската притча за двамата синове изпратени на лозето. Страницата се допълва от Колонката на редактора, в която този път намериха място „За прошката и Божията правда” и „Каквото и да правим, Бог винаги трябва да е средоточие на живота ни”.

Под рубриката „Православие и съвременност” започваме публикуването на беседи на архим. Максим от манастира „Симонопетра” на Света Гора за помислите и психическото здраве. Стр. 6.

На стр. 8 публикуваме превод на Анула Христова на тема „Как става признаването на някого за светец на Православната църква” , материал, който проследява практиките за причисляване към лика на светиите в Църквата.

"Църковен вестник" се разпространява в православните храмове и в църковните магазини, както и чрез абонамент.

Цена на един брой - 0,70 лв.

За ваши въпроси, коментари и предложения за теми, може да се обърнете на следните адреси: София 1000; ул. "Оборище" №4; Синодално издателство; e-mail: sinizdat@gmail.com

 

 

 

« предишна новинаследваща новина »