ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Българският патриарх Неофит се срещна с новия посланик на Израел Н. Пр. Йорам Елрон

28 ноември 2019 13:44, Българска Патриаршия
Българският патриарх Неофит се срещна с новия посланик на Израел Н. Пр. Йорам Елрон

Българският патриарх Неофит се срещна днес с новия посланик на Израел у нас Н. Пр. Йорам Елрон. Посланик Елрон благодари за честта да се срещне с Предстоятеля на Българската православна църква. Той благодари за голямата историческа роля, която Българската православна църква е изиграла при спасяването на еврейския народ по време на преследването му от средата на миналия век.

Патриарх Неофит изтъкна добрите взаимоотношения с еврейската общност у нас, както и тези между българите и евреите като цяло. Той сподели, че двама български предстоятели – Екзарх Стефан и Патриарх Кирил са определени като Праведници на света. В срещата участие взеха Техни Преосвещенства Мелнишки епископ Герасим, гл. секретар на Св. Синод, Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит и ик. Николай Георгиев, началник на отдел „Връзки с обществеността” при Св. Синод. В края на приема Светейшият патриарх благопожела успешен мандат и добро служение на новия посланик, изразена бе надежда и за бъдещи срещи.

 

 

 

Снимки

Българският патриарх Неофит се срещна с новия посланик на Израел Н. Пр. Йорам ЕлронБългарският патриарх Неофит се срещна с новия посланик на Израел Н. Пр. Йорам ЕлронБългарският патриарх Неофит се срещна с новия посланик на Израел Н. Пр. Йорам ЕлронБългарският патриарх Неофит се срещна с новия посланик на Израел Н. Пр. Йорам ЕлронБългарският патриарх Неофит се срещна с новия посланик на Израел Н. Пр. Йорам ЕлронБългарският патриарх Неофит се срещна с новия посланик на Израел Н. Пр. Йорам ЕлронБългарският патриарх Неофит се срещна с новия посланик на Израел Н. Пр. Йорам ЕлронБългарският патриарх Неофит се срещна с новия посланик на Израел Н. Пр. Йорам Елрон
« предишна новинаследваща новина »