ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Една година от кончината на свещеноиконом Севделин Георгиев Петров

16 октомври 2010 15:02, Видинска митрополия
Една година от кончината на свещеноиконом Севделин Георгиев Петров

На 22 октомври се навършва една година от кончината на Негово Високоблагоговейнство свещеноиконом Севделин Георгиев Петров, архиерейски наместник на Кулска духовна околия.

Във връзка с отбелязването на годишнината от кончината на отец Севделин, на 16 октомври в кулския храм ”Св. апостоли Петър и Павел” беше отслужена заупокойна св. Литургия от архимандрит Антим, игумен на Раковишкия манастир ”Света Троица” и председател на църковното настоятелство на гр. Кула, и йеромонах Неофит, брат на Раковишкия манастир.

След това бе отслужена панихида и по местна традиция бе осветен надгробният паметник-плоча на блаженопочиналия отец.

В своето слово архимандрит Антим изказа съболезнования към опечалените близки и приятели от името на Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан.

Молитвено участие в заупокойното последование взе отец Генчо Стоянов, дългогодишен ефимерий в Кула и околните села, семейството на покойния отец, както и много приятели и граждани, дошли да поменат заслужилия отец Севделин.

Бог да го прости, вечна и блажена да бъде неговата памет!

Текст и снимки: Братството на Раковишкия манастир "Св. Троица"

 

 

Снимки

Една година от кончината на свещеноиконом Севделин Георгиев ПетровЕдна година от кончината на свещеноиконом Севделин Георгиев ПетровЕдна година от кончината на свещеноиконом Севделин Георгиев ПетровЕдна година от кончината на свещеноиконом Севделин Георгиев ПетровЕдна година от кончината на свещеноиконом Севделин Георгиев ПетровЕдна година от кончината на свещеноиконом Севделин Георгиев ПетровЕдна година от кончината на свещеноиконом Севделин Георгиев ПетровЕдна година от кончината на свещеноиконом Севделин Георгиев ПетровЕдна година от кончината на свещеноиконом Севделин Георгиев ПетровЕдна година от кончината на свещеноиконом Севделин Георгиев Петров
« предишна новинаследваща новина »