ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Българският патриарх Неофит стана почетен член на Славянска литературна и артистична академия

04 декември 2019 17:01, Българска Патриаршия
Българският патриарх Неофит стана почетен член на Славянска литературна и артистична академия

Днес Негово Светейшество Българският патриарх Неофит стана почетен член на Славянска литературна и артистична академия. Тържественото награждаване се случи по време на представяне на, благословената от предстоятеля на БПЦ-БП, международна антология „Хлеб наш насущний“, в която са включени стихове на известни наши и чужди писатели и поети за словото, Бога и нравствеността.

Елка Няголова, Председател на Славянска литературна и артистична академия поздрави патриарх Неофит като му пожела дълги години да води Българската православна църква и да бъде духовен стожер за родината ни. Тя изтъкна и факта, че с голям ентусиазъм, в изготвянето на книгата, са участвали Съюза на българските писатели и Съюза на българските журналисти. Негово Светейшество поздрави всички писатели и творци на словото, като ги насърчи още по-активно да работят на интелектуалната нива. Мероприятието продължи с представяне на книгата. Патриарх Неофит бе придружен от архим. Василий, протосингел на Софийска св. митрополия, а на събитието присъстваха посланици, писатели, поети, интелектуалци и общественици.

 

 

Снимки

Българският патриарх Неофит стана почетен член на Славянска литературна и артистична академияБългарският патриарх Неофит стана почетен член на Славянска литературна и артистична академияБългарският патриарх Неофит стана почетен член на Славянска литературна и артистична академияБългарският патриарх Неофит стана почетен член на Славянска литературна и артистична академияБългарският патриарх Неофит стана почетен член на Славянска литературна и артистична академияБългарският патриарх Неофит стана почетен член на Славянска литературна и артистична академияБългарският патриарх Неофит стана почетен член на Славянска литературна и артистична академияБългарският патриарх Неофит стана почетен член на Славянска литературна и артистична академия
« предишна новинаследваща новина »