ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Българският патриарх Неофит прие днес принца и велик магистър на Малтийския орден

12 декември 2019 17:00, Българска Патриаршия
Българският патриарх Неофит прие днес президента на Малтийския орден

Негово Светейшество Българският патриарх Неофит прие днес принца и велик магистър на суверенния военен орден на св. Йоан от Йерусалим, Родос и Малта фра Джакомо Дала Торе дел Темпио ди Сангуинето, който е на двудневно държавно посещение у нас по покана на държавния глава. Той бе придружен от представители на Малтийския орден, както и от посланика на България във Ватикана Н.П. Богдан Паташев.

По време на приема бяха изразени традиционно добрите взаимоотношения на БПЦ с католическата общност у нас.

Принцът на ордена благодари за оказаната възможност и чест да се срещне с предстоятеля на родната ни църква и изрази своето впечатление от това колко високо ценена е Българската православна църква не само в страната, но и в чужбина. Той отбеляза, че утре ще бъде открит първият за страната високотехнологичен уред за рехабилитация на деца, страдащи от детска церебрална парализа, осигурен с подкрепата на посолството на Малтийския орден. Ще бъдат доставени и ехограф за софийска болница, както и линейка за болницата в Дупница, каза президентът и изрази благодарност за даренията.

На срещата участие взеха Негово Високопреосвещенство Западно- и Средноевропейски митрополит Антоний, Негово Преосвещенство Мелнишки епископ Герасим, гл. секретар на Св. Синод и ик. Николай Георгиев, началник на отдел "Връзки с обществеността" при Св. Синод.

В края на срещата бяха изразени взаимни благопожелания за развитие на социално-милосърдната дейност, както и тържествено и радостно посрещане на Рождество Христово.

Текст и снимки: Ангел Карадаков

 

 

Снимки

Българският патриарх Неофит прие днес президента на Малтийския орден Българският патриарх Неофит прие днес президента на Малтийския орден Българският патриарх Неофит прие днес президента на Малтийския орден Българският патриарх Неофит прие днес президента на Малтийския орден Българският патриарх Неофит прие днес президента на Малтийския орден Българският патриарх Неофит прие днес президента на Малтийския орден
« предишна новинаследваща новина »