ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Заупокойна св. литургия и панихида за благодетелите на БПЦ бяха отслужени в Синодния параклис

14 декември 2019 10:36, Българска Патриаршия
Заупокойна св. литургия и панихида за благодетелите на БПЦ бяха отслужени в Синодния параклис

По стародавна традиция в съботата преди Неделя на св. Праотци, в синодния параклис "Св. цар Борис-Михаил", биват отслужвани Заупокойна св. литургия и панихида в памет на починалите предстоятели и благодетели на Българската православна църква.

Тази година по решение на Св. Синод богослужението бе възглавено от архим. Василий, протосингел на Софийска св. митрополия в съслужение с протодякон Иван Петков. По време на богослужението бяха поменати всичките преселили се в небесните селения патриарси, архиепископи и екзарси български, както и починалите митрополити, епископи, свещеници, монаси, монахини и миряни - благодетели и потрудили се за благото и дългоденствието на Българската църква.

След Тайнството Евхаристия бе отслужена и панихида, възглавена от Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит в съслужение с Техни Високопреосвещенства Великотърновски митрополит Григорий, Варненски и Великопреславски митрополит Йоан, Неврокопски митрополит Серафим, Русенски митрополит Наум, Врачански митрополит Григорий, Видински митрополит Даниил и Негово Преосвещенство Мелнишки епископ Герасим, главен секретар на Св. Синод.

И тази година синодният параклис бе отворен и за православните християни, които взеха молитвено участие в заупокойните богослужения и се помолиха, заедно с архиереите на БПЦ, за душите на всички починали предстоятели, архиереи и свещенослужители отдали живота си в полза на светата Българска църква.

Текст и снимки: Ангел Карадаков

 

 

Снимки

Заупокойна св. литургия и панихида за благодетелите на БПЦ бяха отслужени в Синодния параклисЗаупокойна св. литургия и панихида за благодетелите на БПЦ бяха отслужени в Синодния параклисЗаупокойна св. литургия и панихида за благодетелите на БПЦ бяха отслужени в Синодния параклисЗаупокойна св. литургия и панихида за благодетелите на БПЦ бяха отслужени в Синодния параклисЗаупокойна св. литургия и панихида за благодетелите на БПЦ бяха отслужени в Синодния параклисЗаупокойна св. литургия и панихида за благодетелите на БПЦ бяха отслужени в Синодния параклисЗаупокойна св. литургия и панихида за благодетелите на БПЦ бяха отслужени в Синодния параклисЗаупокойна св. литургия и панихида за благодетелите на БПЦ бяха отслужени в Синодния параклисЗаупокойна св. литургия и панихида за благодетелите на БПЦ бяха отслужени в Синодния параклисЗаупокойна св. литургия и панихида за благодетелите на БПЦ бяха отслужени в Синодния параклисЗаупокойна св. литургия и панихида за благодетелите на БПЦ бяха отслужени в Синодния параклисЗаупокойна св. литургия и панихида за благодетелите на БПЦ бяха отслужени в Синодния параклисЗаупокойна св. литургия и панихида за благодетелите на БПЦ бяха отслужени в Синодния параклисЗаупокойна св. литургия и панихида за благодетелите на БПЦ бяха отслужени в Синодния параклисЗаупокойна св. литургия и панихида за благодетелите на БПЦ бяха отслужени в Синодния параклисЗаупокойна св. литургия и панихида за благодетелите на БПЦ бяха отслужени в Синодния параклис
« предишна новинаследваща новина »