ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Среща на Българския патриарх Неофит с началника на Националната служба за охрана бригаден генерал Красимир Станчев

19 декември 2019 17:24, Българска Патриаршия
Среща на Българския патриарх Неофит с началника на Националната служба за охрана бригаден генерал Красимир Станчев

Българският патриарх Неофит прие днес началника на Националната служба за охрана бригаден генерал Красимир Станчев. Официалната среща се състоя в Софийска митрополия, а на нея участваха Техни Преосвещенства Менишки епископ Герасим, гл. секретар на Св. Синод, Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, архим. Василий, протосингел на Софийска св. митрополия и ик. Николай Георгиев, началник на отдел „Връзки с обществеността” при Св. Синод.

По време на приема Светейшият патриарх Неофит акцентира върху дългогодишното добро сътрудничество между Българската православна църква и Националната служба за охрана, особено когато в страната бяха посрещани на официални визити - Вселенският патриарх Вартоломей и Руският патриарх Кирил, както и при многобройните посещения на св. мощи и чудотворни икони. Генерал Красимир Станчев изрази готовността на службата да бъде на разположение при необходимост на църквата, при организирането на международни инициативи и дейности. По време на срещата бяха поставени и въпроси касаещи охраната на Патриаршеската катедрала в предстоящите Рождественски и новогодишни празници.

Предстоятелят на БПЦ пожела светло посрещане на Рождество Христово и ангел пазител, който да закриля всички служители на НСО през предстоящата нова 2020 г.

Текст и снимки: Ангел Карадаков

 

 

Снимки

Среща на Българския патриарх Неофит с началника на Националната служба за охрана бригаден генерал Красимир СтанчевСреща на Българския патриарх Неофит с началника на Националната служба за охрана бригаден генерал Красимир СтанчевСреща на Българския патриарх Неофит с началника на Националната служба за охрана бригаден генерал Красимир СтанчевСреща на Българския патриарх Неофит с началника на Националната служба за охрана бригаден генерал Красимир Станчев
« предишна новинаследваща новина »