ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Архиерейска св. Литургия храм "Св.Троица", гр. Божурище

29 декември 2019 17:13, Софийска митрополия
Архиерейска св. Литургия храм "Св.Троица", гр. Божурище

На 29 декември Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит посети енорията на гр. Божурище. С благословението на Негово Светейшество Неофит митрополит Софийски и патриарх Български, епископът отслужи Архиерейска св. Литургия в храм “Св. Троица“ в града.

Заедно с него в съслужение бяха архимандрит Самуил от Видинска епархия, архимандрит Евтимий, йеромонах Стефан брат Троянската света обител, свещеник Богомил Вангелов, предстоятел на храма, свещеник Костадин Тренев, свещеник Георги Читалов и петима дякони, ръководени от йеродякон Вартоломей.

Неделното богослужение бе уважено от Георги Димов, кмет на града и от множество християни, които с особено внимание слушаха църковните песнопения и молитвено участваха в съборното богослужение.

Песнопенията на утренята бях изпълнени от Светослав Цеков и Ангел Младенов, а литургийните от Женския хор при храма.

С пастирско слово към присъстващите, в края на литургията се обърна еп. Поликарп. Той разтълкува днешното св. Евангелие и поздрави всички с Рождественските празници като отправи благопожелания за настъпващата 2020 г.

Негово Преосвещенство благослови и свещенството, кмета, дарителите на прекрасния храм, който вече 11 години отваря ежедневно врати, и присъстващите от името Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, като подчерта че нашият народ има нужда да живее целокупно и единомислено като едно голямо християнско семейство в своята православна вяра, и преподаде патриаршеския благослов.

В отговор свещеник Богомил Вангелов изрази своята синовна благодарност на Негово Светейшество патриарх Неофит, на неговия викарий епископ Поликарп за благодатната служба и отправи покана за следващи гостувания.

ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК: https://flic.kr/s/aHsmKkonRW

Текст и снимки: Весела Игнатова

 

 

« предишна новинаследваща новина »