ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Завършена е новата игуменарница в Бачковския манастир

31 декември 2019 11:35, Бачковска света обител
Завършена е новата игуменарница в Бачковския манастир

В навечерието на Рождество, след почти 35-годишно очакване, най-после е завършена новата игуменарница в предвидената по проект част на крилото в Южния двор на манастира. Направено е художествено оформление на приемния салон, входния такъв и трапезарията.

Решението е в стила на българското възраждане – алафранга, с цветни пана и такива с различни орнаменти. В трапезарията са нарисувани образи на различни светци, както подобава на манастирска трапезария. Завършена е също и мебелировката.

Художественото изпълнение е работа на група художници. В приемния салон работиха Георги Филев и Георги Геньов, във входния Петър и Недялка Ставреви, а в трапезарията Боряна Христова и Галин Ганчев.

Бачковската обител е едно от лицата на България, манастирът е често посещаван от хора от различни държавни, а и църковни гости. Със завършването на тази представителна част, условията за посрещане на гости в духа на традиционното българско гостоприемство са подобрени значително.

 

 

Снимки

Завършена е новата игуменарница в Бачковския манастирЗавършена е новата игуменарница в Бачковския манастирЗавършена е новата игуменарница в Бачковския манастирЗавършена е новата игуменарница в Бачковския манастирЗавършена е новата игуменарница в Бачковския манастирЗавършена е новата игуменарница в Бачковския манастирЗавършена е новата игуменарница в Бачковския манастирЗавършена е новата игуменарница в Бачковския манастирЗавършена е новата игуменарница в Бачковския манастирЗавършена е новата игуменарница в Бачковския манастирЗавършена е новата игуменарница в Бачковския манастир
« предишна новинаследваща новина »