ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

„Водици” В Богородичната Бачковска обител

05 януари 2020 15:46, Бачковска света обител
Кръщение на Иисуса Христа, сканопис от главната църква на манастира, 1850г.

В навечерието на Светото Богоявление, в Бачковския манастира бе отслужена Златоустова св. литургия и извършен Велик водосвет.

Богослужението бе водено от игумена на Бачковския и Троянски манастири, Велички епископ Сионий, в съслужение с братята на манастира и молитвеното участие на православния народ.

Негово Преосвещенство благослови народа и освети водата с частицата от Светия Кръст Господен, която манастирът притежава.

Епископ Сионий поздрави християните с празника, пожелавайки, поръсването със световната вода на днешния ден, да им донесе добро здраве и спасение!

Текст и снимки: Ст.Пепелишев

 

 

Снимки

„ВОДИЦИ” В БОГОРОДИЧНАТА БАЧКОВСКА ОБИТЕЛ„ВОДИЦИ” В БОГОРОДИЧНАТА БАЧКОВСКА ОБИТЕЛ„ВОДИЦИ” В БОГОРОДИЧНАТА БАЧКОВСКА ОБИТЕЛ„ВОДИЦИ” В БОГОРОДИЧНАТА БАЧКОВСКА ОБИТЕЛ„ВОДИЦИ” В БОГОРОДИЧНАТА БАЧКОВСКА ОБИТЕЛ„ВОДИЦИ” В БОГОРОДИЧНАТА БАЧКОВСКА ОБИТЕЛепископ Сионий благославя вярващите с частицата от Честния кръст ХристовКутийката с частицата от Честния кръст ХристовЧастицата от Честния кръст Христов„ВОДИЦИ” В БОГОРОДИЧНАТА БАЧКОВСКА ОБИТЕЛ„ВОДИЦИ” В БОГОРОДИЧНАТА БАЧКОВСКА ОБИТЕЛ„ВОДИЦИ” В БОГОРОДИЧНАТА БАЧКОВСКА ОБИТЕЛ„ВОДИЦИ” В БОГОРОДИЧНАТА БАЧКОВСКА ОБИТЕЛ„ВОДИЦИ” В БОГОРОДИЧНАТА БАЧКОВСКА ОБИТЕЛ„ВОДИЦИ” В БОГОРОДИЧНАТА БАЧКОВСКА ОБИТЕЛ„ВОДИЦИ” В БОГОРОДИЧНАТА БАЧКОВСКА ОБИТЕЛ„ВОДИЦИ” В БОГОРОДИЧНАТА БАЧКОВСКА ОБИТЕЛ„ВОДИЦИ” В БОГОРОДИЧНАТА БАЧКОВСКА ОБИТЕЛ„ВОДИЦИ” В БОГОРОДИЧНАТА БАЧКОВСКА ОБИТЕЛ„ВОДИЦИ” В БОГОРОДИЧНАТА БАЧКОВСКА ОБИТЕЛ„ВОДИЦИ” В БОГОРОДИЧНАТА БАЧКОВСКА ОБИТЕЛ„ВОДИЦИ” В БОГОРОДИЧНАТА БАЧКОВСКА ОБИТЕЛ„ВОДИЦИ” В БОГОРОДИЧНАТА БАЧКОВСКА ОБИТЕЛ„ВОДИЦИ” В БОГОРОДИЧНАТА БАЧКОВСКА ОБИТЕЛ„ВОДИЦИ” В БОГОРОДИЧНАТА БАЧКОВСКА ОБИТЕЛ
« предишна новинаследваща новина »