ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Празнична света Литургия и освещаване на бойните знамена и всемирните води във Варна

06 януари 2020 21:21, Варненска и Великопреслaвска митрополия
Празнично отбелязване на Богоявление във Варна

Празнична света Литургия започна рано сутринта в Митрополитския катедрален храм "Успение Богородично" на 6 януари 2020 г., давайки основата на тържествата посветени на древния християнски празник Богоявление (Йордановден). Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан възглави богослужбата в съслужение с духовенството при храма. Стотици варненци и гости на града се включиха в празничната програма, която продължи на площад "Св. св. Кирил и Методий", където Архиереят благослови частите на Веонноморските сили и техните бойни знамена. Последва шествие до Буна 1, където митрополит Йоан освети всемирните води.

Негово Високопреосвещенство приветства и поздрави всички именници. Той се обърна и към представителите на Военноморския флот като им благопожела Господ Иисус Христос да им помага в настъпилото новолетие и да дава на всички онзи разум и онази велика добродетел на разсъдливостта, която да помогне на всички духовни и светски водачи в решаването на важни, значителни, духовни, морални и съдбоносни въпроси за бъдещето и просперитета на родината ни.

Снимки, текст и видео: Георги Великов

 

 

Снимки

Празнично отбелязване на Богоявление във ВарнаПразнично отбелязване на Богоявление във ВарнаПразнично отбелязване на Богоявление във ВарнаПразнично отбелязване на Богоявление във ВарнаПразнично отбелязване на Богоявление във ВарнаПразнично отбелязване на Богоявление във ВарнаПразнично отбелязване на Богоявление във ВарнаПразнично отбелязване на Богоявление във ВарнаПразнично отбелязване на Богоявление във ВарнаПразнично отбелязване на Богоявление във ВарнаПразнично отбелязване на Богоявление във ВарнаПразнично отбелязване на Богоявление във ВарнаПразнично отбелязване на Богоявление във ВарнаПразнично отбелязване на Богоявление във ВарнаПразнично отбелязване на Богоявление във ВарнаПразнично отбелязване на Богоявление във Варна
« предишна новинаследваща новина »