ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Велик водосвет за Богоявление в Кърджали

08 януари 2020 10:46, Пловдивска митрополия
Велик водосвет за Богоявление в Кърджали

На 6 януари, денят на Богоявлението, когато празнуваме Кръщението на нашия Господ Иисус Христос във водите на река Йордан, Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай за трета поредна година отслужи Великия богоявленски водосвет в средновековния манастир "Св. Йоан Предтеча" в гр. Кърджали и освети воинските знамена на пловдивския гарнизон.

На богоявленския празник присъстваха: Цвета Караянчева, председател на народното събрание на РБ, областният управител на област Кърджали Никола Чанев, кметът на Кърджали Хасан Азис, генерал-майор Явор Матеев, командир на „Съвместното командване на специалните операции”, общественици, представители на светската власт и множество граждани.

След освещаването на брега на река Арда, кръста, хвърлен от митрополит Николай, успя да хване Величко Карабоюков. Малко след това владиката хвърли отново кръста, този път за децата от Неделното училище към манастир „Св. Йоан Предтеча”, за които беше направен специален басейн, пълен с топла вода. Там кръста улови ученикът Васил Агушев.

Множество балони и гълъби полетяха към небето. Митрополитът поздрави и благослови всички христолюбиви миряни от Кърджали и духовната околия, дошли на почетат Светото Богоявление Господне. Духовното тържество завърши с многолетствие, провъзгласено от митрополитския протодякон Илиян Александров.

Снимки: http://www.plovdivskamitropolia.bg/galery/category/2054-06-01-2020.html

 

 

Снимки

Велик водосвет за Богоявление в КърджалиВелик водосвет за Богоявление в КърджалиВелик водосвет за Богоявление в КърджалиВелик водосвет за Богоявление в КърджалиВелик водосвет за Богоявление в КърджалиВелик водосвет за Богоявление в КърджалиВелик водосвет за Богоявление в КърджалиВелик водосвет за Богоявление в КърджалиВелик водосвет за Богоявление в КърджалиВелик водосвет за Богоявление в КърджалиВелик водосвет за Богоявление в КърджалиВелик водосвет за Богоявление в Кърджали
« предишна новинаследваща новина »